„Valmieras HK” šogad startēs Latvijas čempionāta 1. līgā

11.08.2014

2014-08-11_img_3819.jpg Valmieras hokeja klubs šogad nolēmis startēt Latvijas čempionāta 1. līgā, ko organizē Latvijas Hokeja federācija (LHF). Iepriekšējos gadus valmierieši piedalījās Neatkarīgās amatieru hokeja līgas (NAHL) meistarsacīkstēs, cīnoties Virslīgas čempionātā, kur pēdējos divus gadus pēc kārtas tika iegūta ceturtā vieta.

 

Kā pastāstīja „Valmieras HK” komandas treneris Jānis Lauris „esam šogad nolēmuši startēt LHF rīkotajās sacensībās, kas ir galvenā hokeja organizācija Latvijā. Šogad iekļausimies kopējā Latvijas čempionāta sistēmā jeb piramīdā. 1. līga pēc spēku samēra ir otra augstākā līga Latvijā aiz Virslīgas čempionāta.” Līdz šim iepriekšējās sezonas „Valmieras HK” bija startējusi NAHL organizētajās sacensībās, kas ir no LHF neatkarīga organizācija un neietilpst kopējā hokeja sistēmas piramīdā. NAHL sacensībās pārsvarā piedalās bijušie spēlētāji, amatieri vai vienkārši hokeja entuziasti. Valmieras komandai līdz šim tā bija laba alternatīva Latvijas Virslīgas čempionātam, kur spēlēt ar sev līdzvērtīgiem pretiniekiem.

Kā vēl vienu svarīgu punktu 1. līgas sacensībās Jānis Lauris min „sacensību noteikumi nosaka, ka komandas pieteikumā jābūt vismaz 10 jauniešiem, kuri dzimuši no 1995. līdz 1998. gadam. Savukārt sacensību laikā laukumā jāspēlē ne mazāk kā sešiem jaunajiem hokejistiem. Tas palīdzēs attīstīt arī Valmieras bērnu sporta skolas hokejistus, un jaunajiem spēlētājiem tā būs iespēja attīstīt savu meistarību ne tikai Bērnu un jaunatnes hokeja meistarsacīkstēs, bet spēlējot arī kopā ar pieaugušajiem”.

Ceturtdien 7. augustā LHF direktorāta sanāksmē tika paziņots par Latvijas čempionāta 1. līgas izveidi, kur bez „Valmieras HK” vēl plāno startēt „Prizma/Pārdaugava, HK „Tukums”, HK „Liepāja”, HS „Rīga98” un „Daugavpils”. Interesi un vēlmi startēt 1. līgas čempionātā ir izteikusi arī Jelgavas „LSS” komanda. Plānots, ka čempionāts varētu sākties septembra vidū.

Līdz šim „Valmieras HK” sastāvā spēlējuši Valmieras bērnu sporta skolas labākie jaunie hokejisti kopā ar vadošajiem Vidzemes hokeja čempionāta spēlētājiem. Šāda kombinācija ļauj apvienot pieredzi ar jaunības enerģiju un azartu. Šobrīd komandas sastāvs vēl nav zināms, bet hokeja komandas Vidzemes Olimpiskā centra ledus hallē sāk trenēties aizvien intensīvāk un gatavojas jaunajai sezonai.