"VEC-SLO" otro gadu pēc kārtas uzvar veterānu līgā

09.05.2014

2014-05-09_2014_05_09_img_7294.jpg Trešdien, 8. maijā kulmināciju piedzīvoja Vidzemes čempionāts hokejā veterānu līgā. Otro gadu pēc kārtas galveno trofeju virs savām galvām cēla "VEC-SLO" hokejisti, kas finālā pārspēja "Smiltenes vanagi". Bronzas sērijā pie panākuma tika "Tartu Dinamo".

 

Cīņā par veterānu līgas titulu šogad devās sešas spēcīgākās komandas. Regulārā čempionāta pirmo divu vietu īpašnieki "Tartu Dinamo" un "Inflekss" gaidīja savus pretiniekus jau pusfinālā, bet ceturtdaļfinālos "Smiltenes vanagi" ar 2:0 sērijā apspēlēja "Cēsis", bet "VEC-SLO" ar tādu pašu rezultātu tika galā ar "Raunas bruģakmens".

Arī pusfināla sēriju uzvarētāji tika noteikti divu spēļu summā. Abas sērijas bija aizraujošas un spraigas, jo finālā iekļuvušās komandas divu spēļu summā uzvarēja ar minimālu starpību. "Smiltenes vanagi" ar 8:7 (1:3 un 7:4) apspēlēja igauņu "Dinamo", bet otrā pārī "VEC-SLO" ar 8:7 (5:4 un 3:3) svinēja uzvaru pār "Inflekss".

Bronzas sērijā tikās regulārā čempionāta favorītes - "Tartu Dinamo" un "Inflekss". Sērijas pirmajā mačā latvieši svinēja uzvaru ar 3:1, bet otrais mačs tika aizvadīts Igaunijā. Tur spēles pamatlaiks noslēdzās ar identisku rezultātu 3:1, tiesa - uzvarētājs cits. Divu spēļu summā rezultāts 4:4, tāpēc sekoja pēcspēles metienu sērija. Pateicoties Ulo Krūsa meistarībai, uzvaru spēlē un sērijā svinēja "Tartu Dinamo".

Cik aizraujoša izvērtās sērija par bronzu, tik salīdzinoši mazāk aizraujoša aizritēja cīņa par zeltu, kur spēkojās "VEC-SLO" un "Smiltenes vanagi". Abu komandu pirmajā mačā "VEC-SLO" neatstāja oponentiem lielas cerības, tiekot pie uzvaras ar 6:1. Otrās spēles pirmais periods vēl aizritēja līdzīgā cīņā, bet otrajā trešdaļā "VEC-SLO" vēlreiz ieslēdza apgriezienus un nodrošināja panākumu mačā ar 8:1, bet divu spēļu summā pat graujošo - 14:2.

Veterānu līgas labākie spēlētāji

NominācijaSpēlētājsKomandareg. sez. statistikaplay-off statistika
Labākais aizsargsAndis RozītisSmiltenes vanagi18 (11+7)4 (1+3)
Labākais uzbrucējsAndrei IvanovTartu Dinamo36 (22+14)2 (0+2)
Rezultatīvākais spēlētājsRaitis BrakšsInflekss42 (17+25)3 (0+3)
Labākais vārtsargsMarts KalniņšVEC-SLOvid. ielaistie - 2.42vid. ielaistie - 3.11