Aizgājušās nedēļas hokeja čempionāta apskats

28.01.2014

2014-01-28_2013_12_11_img_5519.jpg Aizgājušajā nedēļas nogalē Vidzemes čempionātā tika aizvadītas vairākas spēles 1./2. līgas, 3. līgas un veterānu līgas ietvaros. Šajā rakstā apkopoti rezultāti un atzīmēti katra mača labākie spēlētāji.

 

24. janvāris

Šoreiz divu Smiltenes komandu derbijs neizvērtās īpaši spraigs. "Smiltene`09" jau pirmajā trešdaļā panāca 2:0, bet otrajā uzņēma vēl lielākus apgriezienus, uz tablo panākot jau 6:0. Vanagi goda vārtus spēja gūt tikai mača 42. minūtē. Spēles noslēdzās ar pārliecinošu "Smiltene`09" uzvaru ar 7:1. Uģim Melbārdim šajā spēlē trīs vārti un divas rezultatīvas piespēles.

Smiltenes vanagi - Smiltene`09 1:7 (0:2, 0:4, 1:1)

25. janvāris

Sestdienas pirmajā mačā "Raunas bruģakmens" salīdzinoši viegli tika galā ar HK "Cēsis". Raunieši katrā no trešdaļām guva pa diviem vārtiem, noslēdzot maču ar rezultātu 6:0. Cēsniekiem cīnīties par uzvaru traucēja daudzie noraidījumi, kopskaitā astoņi. "Raunas bruģakmens" uzbrucējs Jānis Jankovičs izcēlās ar 5 rezultativitātes punktiem, divi vārti un trīs rezultatīvas piespēles.

Raunas bruģakmens - HK Cēsis 6:0 (2:0, 2:0, 2:0)

Līdz pat spēles pēdējai minūtei tika aizvadīta saspringta spēle starp "Ciedra A" un "SCO Centrs". Pirmā trešdaļa noslēdzās ar bezvārtu neizšķirtu, bet otrajā periodā "Ciedra A" spēja salauzt pretinieku aizsardzību un izvirzījās vadībā ar 2:0. Četras minūtes līdz pamatlaika beigām "SCO" vienus vārtus atspēlēja, taču panākt neizšķirtu nebija pa spēkam. Uzvaras vārtus "Ciedra A" labā guva Lotārs Zariņš.

Ciedra A - SCO Centrs 2:1 (0:0, 2:0, 0:1)

Nākamajā mačā "Gulbene13/Rubate" mača gaitā spēja atspēlēties un svinēja skaistu uzvaru pār "Livoniju". Tieši gulbenieši atklāja mača rezultātu, bet otrajā trešdaļā nepilnas minūtes laikā "Livonija" guva divus vārtus, izvirzoties vadībā ar 2:1. Mača 37. minūtē "Gulbene" spēja panākt neizšķirtu, bet nieka astoņas sekundes pirms pamatlaika beigām uzvaru izrāva Andris Jaunbērziņš. "Livonija" aizvadīja labu spēli, taču pretinieks neatdeva ne punktu.

Gulbene - Livonija 3:2 (1:0, 0:2, 2:0)

Kā kaķis ar peli savā starpā spēkojās "Wolmar" un "Biko-Logi". Spēles rezultātu 4. minūtē atklāja "Biko", bet "Wolmar" jau pēc minūtes rezultātu izlīdzināja. Otrajā trešdaļā vadībā nonāca "Wolmar", bet scenārijs līdzīgs - rezultāts atkal neizšķirts. Mača turpinājums mazliet veiksmīgāks padevās "Wolmar", kas spēja gūt trīs vārtus pēc kārtas, bet "Biko-Logi" nepietika laika, lai atspēlētos. Mačs noslēdzās ar rezultātu 5:3. Ar trim vārtiem šajā mačā izcēlās Raitis Brakšs.

Wolmar - Biko-Logi 5:3 (1:1, 2:1, 2:1)

26.janvāris

Svētdienas agrajā spēlē pie vieglas uzvaras veterānu čempionātā izdevās tikt "Raunas bruģakmens" hokejistiem. Jau pirmajā trešdaļā izdevās nokārtot uzvaru, gūstot četrus vārtus pēc kārtas. Otrajā spēles nogrieznī raunieši pretinieku vārtos iebēra vēl trīs ripas, bet pēdējās 15 minūtes aizvadīja salīdzinoši mierīgi - tikai vieni vārti. Šajā mačā ar "hat-trick" izcēlās Ritums Upītis.

Raunas bruģakmens (40+) - Ledus vilki (40+) 8:0 (4:0, 3:0, 1:0)

Dienas otrajā mačā salīdzinoši viegli pie kārtējā panākuma tika "Sigulda". Jau pirmajās 10 minūtēs siguldieši spēja panākt 2:0 vadību. Mača turpinājumā "Smiltenes vanagi" divus vārtus atspēlēja, taču tad - "Sigulda" atkal atbildēja ar diviem vārtiem pēc kārtas. Atskanot spēles beigu sirēnai, "Sigulda" svinēja drošu uzvaru ar 7:3. Divi vārti Dāvja Mintika kontā.

Smiltenes vanagi - Sigulda 3:7 (1:3, 1:1, 1:3)

Svētdienas pēdējā mačā tikās "VEC-SLO" un "Vijciems". Mača gaitā divas reizes pēc kārtas vadībā izgāja "VEC-SLO", taču "Vijciems" spēja prasmīgi aizstāvēties un atspēlēja zaudēto. Sākoties izšķirošajai trešdaļai, rezultāts uz tablo vēstīja 2:2. Mača 37. minūtē pie vārtu guvuma tika Uldis Dancis. Atlikušajā laikā "VEC-SLO" nespēja atrast argumentus, lai izlīdzinātu rezultātu, tāpēc "Vijciems" svinēja skaistu uzvaru ar 3:2.

Vijciems - VEC-SLO 3:2 (1:2, 1:0, 1:0)

Labākie spēlētāji:

Jānis JankovičsLotārs ZariņšAndris JaunbērziņšRaitis Brakšs
Ritums UpītisDāvis MintiksUldis Dancis