VČH: "Wolmar" uzvar bullīšos, "SCO Centrs" un "Ciedra A" sausās uzvaras

13.01.2014

2014-01-13_2014_01_13_img_9379.jpg Aizvadītās brīvdienas bijušas karstas Vidzemes hokeja čempionātā, kur tika izspēlētas septiņas spēles. Interesantā mačā "Wolmar" pēcspēles metienu sērijā pieveica "Raunas bruģakmeni", bet "SCO Centrs" un "Ciedra A" tika pie uzvarām, neielaižot nevienus vārtus.

 

11. janvāris

Nedēļas nogales pirmais mačs izrādījās aizraujošākais visās brīvdienās. Pirmais periods "Wolmar" un "Raunas bruģakmens" starpā noslēdzās neizšķirti - 2:2. Otrajā trešdaļā pirmie vārtus guva "Wolmar", bet turpinājumā Bruģakmens atbildēja ar diviem, panākot vadību 4:3. Izšķirošajās 15 minūtēs Uldis Dancis spēja nokārtot neizšķirtu. Pēcspēles metienos precīzais Eināra Seisuma metiens atnesa "Wolmar" uzvaru pēcspēles metienu sērijā ar 5:4.

Wolmar - Raunas bruģakmens 5:4 B (2:2, 1:2, 1:0, 1:0)

Otrajā mačā tikās "Livonija" un "SCO Centrs". Jau no spēles pirmajām minūtēm iniciatīva piederēja SCO hokejistiem, kas 11. un 14. minūtē tika atalgota ar diviem vārtu guvumiem. Uzreiz pēc otrās trešdaļas sākuma "SCO Centrs" pārsvaru palielināja jau līdz trīs vārtiem. Atlikušajā laikā "Livonija" nespēja atrast īstos ieročus, lai pārspētu pretinieku vārtsargu, tāpēc arī likumsakarīgs zaudējums ar 0:4.

Livonija - SCO Centrs 0:4 (0:2, 0:2, 0:0)

Mazliet vēlāk laukumā tikās "Ciedra A" un HK "Cēsis". Jau 5. minūtē Edgars Maskalāns izcēlās ar precīzu sitienu vārtu tīklā, panākot Ciedras vadību mača sākumā. Vēlāk "Cēsīm" bija iespēja panākt neizšķirtu, kad uz divām minūtēm tika noraidīts Šinkuns, taču viņi šo iespēju neizmantoja. Vēlāk, vienatnē noorganizējot vārtus, pārsvaru dubultoja Modris Zvirbulis. Līdz spēles beigām rezultāta tablo palika iesaldēts un komandas vārtus neguva. Uzvaru mačā ar 2:0 svinēja "Ciedra A".

Ciedra A - HK Cēsis 2:0 (1:0, 1:0, 0:0)

Dienas pēdējā mačā tikās gulbenieši un "Stingers". Spēlējot skaitliskajā vairākumā, rezultātu atklāja "Stingers" hokejists Rambols. Turpinājumā precīzs bija Jakovļevs, panākot jau 2:0 savas komandas labā. Otrā perioda 12. sekundē "Gulbene/Rubate" vienus vārtus atspēlēja, taču līdz perioda beigām rezultāts palika nemainīgs - 2:1 "Stingers" labā. Noslēdzošajā nogrieznī "Stingers" panāca 3:1, bet 9 minūtes pirms pamatlaika beigām "Gulbene" samazināja starpību līdz minimumam - 2:3. Divi "Gulbenes" noraidījumi izdzēsa komandas pēdējās iespējas pacīnīties par uzvaru. Mačs tā arī noslēdzās ar "Stingers" uzvaru 3:2.

Stingers - Gulbene/Rubate 3:2 (2:0, 0:1, 1:1)

12. janvāris

Svētdienas pirmajā mačā tikās veterānu līgas vienības - "Inflekss" un "Raunas bruģakmens". Pirmajā periodā ar 2:1 vadībā izvirzījās "Inflekss", savukārt otrajā trešdaļā vienīgos vārtus guva tieši raunieši, panākot neizšķirtu - 2:2. Trešajā periodā vadībā izvirzījās "Raunas bruģakmens", bet "Inflekss" pēdējo četru minūšu laikā uztaisīja īstu uguņošanu un guva trīs bezatbildes vārtus, kas noveda pie skaistas uzvaras ar 5:3.

Inflekss (40+) - Raunas bruģakmens (40+) 5:3 (2:1, 0:1, 3:1)

Otrajā mačā tikās 1./2. līgas vienības "Smiltenes vanagi" un "Vijciems". Pirmais periods izvērtās noteikuma pārkāpumiem bagāts, komandas kopā nopelnīja sešus noraidījumus, taču spēles skaitliski nevienādos sastāvos neieviesa korekcijas - 0:0. Otrajā periodā "Vijciems" izvirzījās vadībā, vārtus gūstot Didzim Ozoliņam. Mača turpinājumā "Vijciems" biji pārāki un svinēja uzvaru mačā ar 3:1.

Smiltenes vanagi - Vijciems 1:3 (0:0, 0:1, 1:2)

Nedēļas pēdējā spēle izvērtās par īstu cīkstēšanos par punktiem tabulas kopvērtējumā. Pēc aizvadītām nepilnām 10 minūtēm "Seda" atklāja spēles rezultātu, taču ātrie vien Jānis Rudzītis iepriecināja "Smiltene`09" biedrus ar vārtu guvumu - 1:1 pēc pirmās trešdaļas. Otrajā periodā Bīnerts atkal izvirzīja vadībā līgas spēcīgāko komandu. Sākoties trešajai trešdaļai, "Smiltene`09" atradās iedzinējos, taču pēc spēlētām 33:33 to mainīja Uģis Melbārdis, kas uz rezultāta tablo panāca 2:2. Tiesa, smilteniešu prieki bija īsi, jo pēc četrām minūtēm "Sedas" līderis Aivars Anis guva trešos vārtus. Līdz spēles beigu sirēnai rezultāts vairs nemainījās un "Seda" svinēja laimīgu uzvaru ar 3:2.

Seda - HK Smiltene'09 3:2 (1:1, 1:0, 1:1)

Uldis Dancis (Wolmar)Modris Zvirbulis (Ciedra A)Mareks Rakuzovs (SCO Centrs)Salvis Rambols (Stingers)
Uldis Dancis (Vijciems)Ringolds Arnītis (Inflekss 40+)Kristaps Bīnerts (Seda)