„Skorpions” šosezon neturpinās dalību VČH sacensībās...

31.10.2013

2013-10-31_img_8075.jpg 30. oktobrī notikušajā Vidzemes hokeja čempionāta pārstāvju sanāksmē Smiltenes hokeja komanda „Skorpions” paziņoja par izstāšanos no VČH 1./2. līgas turnīra un šīs sezonas čempionāta vispār. Līdz ar to pārstāvju sanāksmē tika precizēta 1. un 2. līgas turpmākā izspēles sistēma.

 

"Skorpions" izstājas no VČH

Smiltenes hokeja komanda „Skorpions” šosezon aizvadījis četras spēles, kurās kopā iegūti tikai divi punkti, pēcspēles metienos uzvarot citu Smiltenes komandu – „Smiltenes vanagus”. Pēc „Skorpions” komandas lūguma izstāties no šīs sezonas čempionāta, VČH vadība apmierināja šo smilteniešu prasību par 2013./2014. gada sezonas izlaišanu. Jāpiemin, ka „Skorpions” pērnajā sezonā izcīnīja 2. līgas sudraba medaļas, bet 2011. gadā kļuva par 2. līgas čempioniem.

Skorpions šīs sezonas aizvadītās spēles:

DatumsSpēleRezultātsProtokols
21.09.Seda - Skorpions11:2protokols
28.09.Skorpions - Sigulda1:2protokols
10.10.Inflekss - Skorpions11:0protokols
20.10.Skorpions - Smiltenes vanagi3:2Bprotokols

VČH 1. un 2. līgas izspēles kārtība:

Tomēr šis apstāklis prasīja ieviest izmaiņas turpmākajā 1. un 2. līgas izspēles kārtībā. Par cik „Skorpions” bija aizvadījis tikai četras spēles, nesasniedzot 50% no turnīra noteiktajām spēlēm, komanda, tās rezultāti un spēlēs iegūtā statistika tiek pilnībā anulēta. Līdz ar to 1./2. līgas kvalifikācijas turnīrā sacensības turpinās septiņas (7) komandas, kuras aizvadīs trīs riņķus, spēlējot katrai ar katru.

1. līga

Pēc kvalifikācijas turnīra izspēles, pirmās trīs komandas izveidos atsevišķu turnīru, sacensības turpinot 1. līgā. Šīs komandas turnīru sāks ar nulle punktiem un vienības izspēlēs savā starpā trīs riņķus, kas arī noteiks galīgo vietu sadalījumu līgā, jo izslēgšanas spēles nebūs.

2. līga

Savukārt 1./2. līgas kvalifikācijas turnīra četras (4) komandas, kuras būs ierindojušās no 4. līdz 7. pozīcijai, sacensības turpinās 2. līgā. Plānots, ka šīs četras komandas sacensības turnīrā turpinās, ņemot līdzi gan visus savstarpējos spēļu rezultātus, gan arī rezultātus no 1. līgas komandām, pēc trīs kopā aizvadītajām kārtām kvalifikācijas turnīrā. Tālāk 2. līgas komandas savā starpā izspēlēs divus riņķus, pēc kā tad arī noteiks galīgo vietu sadalījumu līgā, jo izslēgšanas spēles nav paredzētas.