VČH: Veterānu līga sāk uzņemt apgriezienus

30.10.2013

2013-10-30_2013_10_17_img_0513.jpg No 15. oktobra Vidzemes Olimpiskajā centrā savas pirmās spēles aizvada Vidzemes čempionāta hokejā dalībnieki Veterānu līgā. Pēc aizvadītām septiņām spēlēm lēnām sāk iezīmēties komandu šī gada spēku samēri, tomēr daudz kas vēl var mainīties.

 

Vidzemes čempionātā hokejā jau kā ierasts, ka Veterānu līga savu dalību čempionātā uzsāk vēlāk nekā pārējie. Šogad līgā startē septiņas komandas, kuru starpā ir arī Igauņu komanda „Tartu Dinamo”. Gandrīz katra no komandām aizvadījusi divas spēle un lēnām var iezīmēt turnīra komandu spēku samērus. Kopā līgā šobrīd aizvadītas septiņas spēles un trīs komandas spējušas izcīnīt pa divām uzvarām.

Sezonu veiksmīgi iesākuši pagājušā gada finālisti „VEC-SLO” un „Tartu Dinamo”, kuriem pievienojušies arī „Smiltenes vanagi”. Katrai no komandām pa divām uzvarām. Ar vienu uzvaru un vienu zaudējumu šobrīd ceturtajā vietā turnīra tabulā ierindojas „Inflekss” komanda. Neveiksmīgs sezonas sākums izvērties pagājušā gada regulārās sezonas trešās vietas ieguvējiem komandai „Cēsis”, kura piedzīvojusi divus zaudējumus. Tomēr liela nelaime nav notikusi, jo zaudējumi piedzīvoti pret abām pagājušā gada finālistēm, kas nozīmē, ka cēsnieki turnīra tabulā visticamāk pakāpsies par pāris pozīcijām. „Raunas bruģakmens” un „Ledus vilki” abās savās spēlēs piedzīvojuši pārliecinošus zaudējumus un šobrīd atrodas turnīra tabulas lejasgalā.

Šobrīd veiksmīgi spēles aizvadījis „Smiltenes vanagi” vārtsargs Gints Suksis, kurš šobrīd nav ielaidis nevienus vārtus, lai gan divi ielaisti vārti Gintam ir, stāvot „Cēsis” komandas vārtos. Rezultatīvākais uzbrucējs pēc divām aizvadītām spēlēm ir „VEC-SLO” spēlētāji Uldis Dancis un Didzis Roķis, bet no aizsargiem pa četriem punktiem savākuši Aigars Rubenis, Einārs Ozols un Eduards Lapiņš.

Nākamās spēles veterānu līgā risināsies 5. novembrī, kurā laukumā tiksies bez zaudējumiem startējošās „Smiltenes vanagi” un „VEC-SLO”, kā arī „Inflekss” un „Tartu Dinamo”. Visi interesenti aicināti noraudzīties šīs spēles Vidzemes Olimpiskā centra ledus hallē.

Turnīra tabula Veterānu līgā

VietaKomandaSpēlesU-ZVārtu att.Punkti
1.VEC-SLO22-018-46
2.Tartu Dinamo22-011-16
3.Smiltenes vanagi22-010-06
4.Inflekss21-16-33
5.Cēsis20-22-110
6.Raunas bruģakmens20-22-150
7.Ledus vilki20-23-180