VČH sezonas pirmajās spēlēs uzvaras izcīna Wolmar un Cēsis

18.09.2013

2013-09-18_img_7462.jpg 17. septembrī Vidzemes Olimpiskajā centrā tika dots starts jau devītajam Vidzemes čempionātam hokejā, kurā šogad pieteikušās 25 komandas, kas startē četru līgu ietvaros. Pie pirmajām uzvarām otrdien tika HK „Cēsis” un „Wolmar” komandas, kas startē 3.līgas ietvaros.

 

Par atklāšanas spēles dalībniekiem šogad kļuva 3.līgas komandas „SCO Centrs” un HK „Cēsis”, kuri otrdienas vakarā atklāja Vidzemes čempionātu hokejā (VČH). Lielas izmaiņas no pagājušās sezonas līgā nav notikušas, un komandas aizvadīs regulāro turnīru līdz pavasarim, kad noskaidros izslēgšanas spēļu dalībniekus.

Pirmajā spēlē laukumā devās „SCO Centrs” un HK „Cēsis”. Spēles sākums ritēja līdzīgā cīņā un abas komandas apmainījās ar vairākiem vārtu guvumiem. Spēles vidū rezultāts uz tablo bija 3:3. Otrajā spēles pusē pārsvaru sev par labu pārņēma cēsnieki un guva sešus bezatbildes vārtus un spēli noslēdza ar uzvaru 9:3. Rezultatīvākais uzvarētāju rindās ar diviem vārtiem un trīs rezultatīvām piespēlēm bija Druvis Meluškāns. Zaudētājiem ar diviem vārtu guvumiem izcēlās Toms Cekulis.

"SCO Centrs" - HK " Cēsis" 3:9 (2:2; 1:3; 0:4)

Otrajā mazāk rezultatīvā cīņā tikās „Ledus vilki” un „Wolmar” komandas. Spēles sākums veiksmīgāks izdevās „Wolmar” komandai, kas pagājušajā gadā startēja zem nosaukuma „Veterāni”. Pirmā perioda pirmajās četrās minūtēs tika gūti trīs vārti. Otrajā periodā „Ledus vilki” atguvās un spēja divus vārtus atspēlēt. Trešajā periodā neviena no komandām nespēja gūt nevienus vārtus un spēle noslēdzās ar 3:2 „Wolmar” labā. Uzvarētāju rindās ar diviem rezultativitātes punktiem izcēlās Uldis Dancis, bet vilku sastāvā ar līdzīgu sniegumu atzīmējās Jānis Liepiņš.

"Ledus vilki" - "Wolmar" 2:3 (0:3; 2:0; 0:0)

Nākošās VČH spēles risināsies ceturtdien, kad savā starpā sacentīsies citas 3.līgas komandas. Pirmajā spēlē par uzvaru cīnīsies HK „Gulbene 13/Rubate” ar „Raunas bruģakmens”, bet otrajā spēlē – „Biko Logi” un „Ciedra A”.