„Ape” izcīna 2013. gada VOC kausu

07.05.2013

2013-05-07_img_0748.jpg Svētdien Vidzemes Olimpiskajā centrā ar VOC kausa izcīņas finālu noslēdzās Vidzemes hokeja sezona. Lai gan VOC kausa izcīņas otrajā finālspēlē uzvaru ar 2:0 guva „VEC-SLO” komanda, tomēr divu spēļu summā ar 7:4 par kausa ieguvējiem kļuva „Ape”.

 

Šosezon VOC kausa izcīņā startēja pavisam sešas komandas: Ape, VEC-SLO, Ledus vilki, Alūksne, SCO centrs un Stingers. Vispirms komandas aizvadīja viena riņķa regulāro turnīru, pēc kura tika sadalītas pozīcijas izslēgšanas spēlēs. Jau regulārajā turnīrā iezīmējās divas galvenās pretendentes uz VOC kausu: „Ape” un „VEC-SLO”, izcīnot pa četrām uzvarām un pa reizei piedzīvojot zaudējumu.

Izslēgšanas spēlēs lieli pārsteigumi netika fiksēti, un līdz finālam aizkļuva abas galvenās favorītes: „Ape” un „VEC-SLO”, kuras pusfinālā uzvarēja attiecīgi „Ledus vilkus” (7:3) un „Alūksni” (6:3). Par cik kausa izcīņā spēle par trešo vietu nav paredzēta, gan „Ledus vilki”, gan „Alūksne” saņēma bronzas medaļas.

Fināls tika izspēlēts divās spēlēs, summējot abu spēļu rezultātus. Uzvaras pamati jau tika ielikti 4. Maijā jeb pirmajā fināla spēlē, kur apēnieši savus pretiniekus apspēlēja ar pārliecinošo 7:2. Galvenais uzvaras kaldinātājs bija aizsargs ar #44 numurus – Aivars Anis, kurš piedalījās piecos vārtu guvumos, iesitot divus vārtus un saviem partneriem asistējot trīs reizes. Otrajā spēlē VEC-SLO komandai gan izdevās uzvarēt ar rezultātu 2:0 un aizstāvēt savas komandas godu, tomēr pirmajā spēlē izlieto ūdeni vairs sasmelt neizdevās, divu spēļu summā piekāpjoties „Apei” ar 4:7. Zaudētāju rindās abu finālspēļu četros vārtu guvumos ar trīs rezultivitātes punktiem izcēlās Roberts Virsis (2+1).

Līdz ar VOC ceļojošā kausa pasniegšanu ir noslēgusies hokeja sezona Vidzemes Olimpiskajā centrā. Tāpat, kā iepriekšējos divus gadus, arī 2013. gada VOC kausu izcīnīja „Apes” hokeja komanda.

Labākie VOC kausa izcīņas spēlētāji:

NominācijaSpēlētājsKomanda
Labākais vārtsargsEdgars ElstiņšLedus Vilki
Labākais aizsargsMāris LiepiņšVEC-SLO
Labākais uzbrucējsAivars AnisApe
Rezultatīvākais spēlētājsRoberts VirsisVEC-SLO

Rezultatīvāko spēlētāju TOP5:

VietaVārds UzvārdsKomandaSpēlesVārtiPiespēlesPunkti
1.Roberts VirsisVEC-SLO3369
2.Aivars AnisApe3459
3.Jānis LiepiņšApe3325
4.Ģirts CiguzisVEC-SLO3145
5.Zālītis KristapsLedus vilki2303