3. līgā noskaidroti finālisti VČH

03.04.2013

2013-04-03_2012_10_02_img_6645.jpg Pēdējo dienu laikā aizvadītas izšķirošās spēles Vidzemes čempionāta hokejā ietvaros, kur tika aizvadītas pusfināla spēles. Negaidīti finālā iekļuva Gulbene un Livonija komandas, kas pēc regulārā turnīra ierindojās trešajā un ceturtajā vietā.

 

Ļoti aizraujoši notikumi bija novērojami 3. līgas pusfināla pāru cīņās, kur finālā vietu izcīnīja nosacītās pāra pastarītes, kas pēc regulārā turnīra ieņēma zemākas vietas.

Biko logi - Gulbene

Pirmajā pārī starp Biko logi un Gulbene komandām aizritēja saspringtas cīņas līdz pēdējai spēles minūtei. Abu komandu pirmajā sasvstarpējajā spēlē Biko komanda izrādījās pārāka ar 4:3, bet otrajā spēlē gulbenieši spēja revenšēties, pietam ar pārliecinošu rezultātu 6:2.

Trešā izšķirošā spēle risinājās līdzīgi. Pirmie vārtus guva Biko spēlētāji, bet īsā laikā divus vārtus atspēlēja Gulbene. Pirmā perioda izskaņā Biko logi komanda izlīdzināja rezultātu un pirmais periods noslēdzās neizšķirti. Otrais un trešais periods norisinājās līdzīgā spraigā cīņā, kur vadības groži nemitīgi tika mainīti. Spēles 37. minūtē vadībā izvirzījās Biko logi, bet jau nākošajā minūtē divus vārtus izdevās gūt gulbeniešiem, pēc kā Biko pieprasīja minūtes pārtraukumu. Biko logi komandai līdz spēles beigām bija izdevība izlīdzināt rezultātu, bet soda metienu nerealizēja Reinis Alsiņš un spēle noslēdzās ar rezultātu 6:5 Gulbenes labā.

Ciedra A - Livonija

Otrajā pārī savā starpā tikās Ciedra A un Livonija komandas. Pēc regulārā čempionāta augstāku vietu ieņēma Ciedras hokejisti, bet izšķirošajās izslēgšanas cīņās pārāki bija Livonija.

Pirmā savstarpējā spēlē pirmās divas trešdaļas ritēja līdzīga spēle. Pēc puslaika rezultāts bija 2:2, bet izšķirošajā spēlēs trešdaļā divus vārtus guva livoneši Kristers Kalniņš un Raivo Freibergs. Atlikušajās spēles sešās minūtēs Ciedra nespēja atrast veidu kā iekarot Elvija Jakimenko vārtus un pirmā spēle noslēdzās ar rezultātu 4:2.

Otrajā spēlē visi galvenie notikumi risinājās spēles pirmajā trešdaļā. Jau otrajā minūtē spēles rezultātu atklāja Livonijas spēlētājs Ivars Tijārs, bet pāris minūtes vēlāk precīzs bijaIvars Joksts un rezultāts jau 2:0. Ciedra pēc ātri ielaistajiem diviem vārtiem negrasījās padoties un Imants Silanžs vienus vārtus atspēlēja. Pirmais puslaiks noslēdzās ar 2:1. Otro un trešo periodu abas komandas aizvadīja bez vārtu guvumiem. Lai arī Ciedra mēģināja atspēlēties, un pagarināt izslēgšanas spēļu sēriju, tomēr viņiem tas neizdevās.

Vietu finālā divās spēlēs izcīnīja Livonijas hokejisti, kuri finālā tiksies ar Gulbenes komandu, bet par trešo vietu savā starpā tiksies Biko logi un Ciedra A komandas, kas pēc regulārās sezonas ieņēma pirmās divas vietas.

Iespēja iepazīties ar turnīra Play-off kārtību ŠEIT!