Aizvadītās nedēļas VČH apskats

04.03.2013

2013-03-04_2013_01_15_img_9394.jpg No 24. februāra līdz 3. martam aizvadītas vairākas aizraujošas spēles Vidzemes čempionātā hokejā. Šajā rakstā piedāvājam ieskatu čempionāta līgas spēlēs, tajā skaitā spēli starp Siguldas un HK Smiltene 09 komandām, kurā uzvarētājs tika noskaidrots ar „bullīšu” palīdzību.

 

VČH 1.līga

Ceturtdien, 28. februārī Vidzemes Olimpiskajā centrā norisinājās spēle starp „Vijciems” un „HK Smiltene 09” komandām. Spēli aktīvi uzsāka „Vijciems” un piektajā minūtē rezultātu atklāja Māris Šaicāns. Smiltenieši ilgi nepalika parādā un pēc pāris sekundēm rezultātu izlīdzināja Einārs Ozols. Atlikušajā spēles daļā smiltenes hokejistiem izdevās gūt trīs vārtus uz ko Vijciema spēlētāji spēja atbildēt tikai ar vieniem vārtiem. Spēle noslēdzās ar rezultātu 4:2 smilteniešu labā. „HK Smiltene 09” komandā Toms Pavasaris un Uģis Melnbārdis, kuriem attiecīgi gūti divi vārti un divas rezultatīvas piespēles.

Sestdien, 2. martā norisinājās divas spēles 1. līgas ietvaros, kurās savā starpā tikās turnīra līderi „Inflekss” un pastarīši „Smiltenes vanagi”, kā arī „HK Smiltene 09” un „Sigulda”. Spēlē starp turnīra līderiem un pastarīšiem jau no spēles pirmajām minūtēm savu favorīta statusu pierādīja „Inflekss” hokejisti, kuri ar aktīviem uzbrukumiem apdraudēja smilteniešu vārtus. Rezultātu pēc vairākuma izspēles ceturtajā minūtē atklāja Jānis Maļinovskis. „Inflekss” pēc gūtajiem vārtiem neapstājās un līdz perioda beigām bija panākuši vadību ar 3:0. Otrais periods iesākās ar smilteniešu vārtiem Mārtiņa Sukša izpildījumā. Atlikušajā laikā komandas apmainījās ar noraidījumiem un pirms pēdējās trešdaļas rezultāts bija 3:1. Trešajā periodā komandas apmainījās ar pāris vārtu guvumiem un rupjībām uz laukuma. Spēle noslēdzās ar pārliecinošu „Inflekss” uzvaru 5:2. Uzvarētājiem ar diviem gūtajiem vārtiem un vienu rezultatīvu piespēli izcēlās Ringolds Arnītis, bet Raitis Brakšs guva vienus vārtus un atdeva divas rezultatīvas piespēles.

Otrā dienas spēle starp „HK Smiltene 09” un „Sigulda” komandām aizraujošā cīņā ar pēc spēles metienu palīdzību uzvaru izcīnīja siguldieši un vēl vairāk saasināja cīņu turnīra tabulā. Spēli pirmajā periodā atklāja Siguldas komandas spēlētājs Māris Vikmanis. Spēles trīspadsmitajā minūtē smiltenieši rezultātu izlīdzināja. Otrajā periodā veiksmīgāki bija „Sigulda” hokejisti, kuri paguva gūt divus vārtus un izvirzījās vadībā ar 3:1. Trešajā periodā „HK Smiltene 09” hokejisti nedomāja padoties un pāris minūšu laikā izlīdzināja un pat izvirzījās vadībā ar rezultātu 4:3. Tomēr, smilteniešu priekus par uzvaru sabojāja Aigars Krūmiņš, kurš pāris sekundes pirms spēles beigu sirēnas izlīdzināja rezultātu un komandām nācās izpildīt pēcspēles soda metienus. Par spēles varoni kļuva „Sigulda” komandas spēlētājs Sandis Sprincis, kurš vienīgais realizēja pēcspēles metienu un siguldieši svinēja uzvaru spēlē.

VietaKomandaPunkti
1.Inflekss35
2.Seda31
3.HK Smiltene 0921
4.Sigulda18
5.Vijciems16
6.Smiltenes vanagi2

VČH 2.līga

28. februārī savā starpā tikās turnīra ceturtās un piektās vietas komandas „Raunas bruģakmens” un „XXL”. Abu komandu iepriekšējo spēļu tikšanās rezultāti viesa cerību par saspringtu spēli. Tomēr, gaidītā intriga izpalika, jo Raunas komanda svinēja pārliecinošu uzvaru ar rezultātu 8:0. Jau pirmajā periodā „Raunas bruģakmens” izvirzījās vadībā ar trijiem gūtajiem vārtiem. Atlikušajā spēles daļā „XXL” komandas centieni mainīt spēles gaitu bija nesekmīgi, ko traucēja vairāki noraidījumi. Raunas hokejistiem pa diviem vārtiem guva Jānis Jankovičs, Andris Abrāmovs un Rolands Zīraks. Divas rezultatīvas piespēles Toma Sproģa un Austra Kļaviņa kontā.

2. martā Raunas hokejisti aizvadīja vēl vienu spēli turnīra ietvaros pret „Skorpions” komandu, kas ir pretendenti turnīra tabulā uz pirmo vietu. Pirms spēles par favorītiem uzskatītie „Skorpions” hokejisti spēli uzsāka ar vairākiem noraidījumiem un rupju spēli. Ar līdzīga veida asumiem atbildēja arī Raunas hokejisti un pirmais periods noslēdzās bezvārtu neizšķirtā. Otrais periods iesākās mierīgāk un jau otrā perioda pirmajā minūtē spēles rezultātu atklāja „Raunas bruģakmens”. Atlikušais laiks tika aizvadīts bez daudziem notikumiem un uzvarētāja noskaidrošana tika atlikta uz trešo trešdaļu. Trešajā periodā „Skorpions” hokejisti nespēja lauzt spēles gaitu un Raunas hokejisti guva trīs bezatbildes vārtus. Uzvarētāju labā lielisku spēli aizvadīja Uģis Feldmanis gūstot vienus vārdus un atdodot divas rezultatīvas piespēles.

VietaKomandaPunkti
1.VEC SLO27
2.Skorpions27
3.HK Pleskov16
4.Raunas bruģakmens12
5.XXL11

VČH 3.līga

24. februārī trešās līgas ietvaros norisinājās divas spēles. Pirmajā savā starpā tikās „Ledus vilki” un „Gulbene” komandas. Pirms spēles par favorītiem uzskatītie gulbenieši spēli iesāka apņēmīgi un guva divus vārtus. Otrā perioda vidū „Ledus vilki” spēja gūt vienus vārtus un otrais periods noslēdzās ar 2:1 gulbeniešu komandas labā. Trešajā periodā „Gulbene” guva vēl vienus vārtus un likās, ka spēles liktenis jau ir izlemts, tomēr, īsā laika posmā „Ledus vilki” guva trīs vārtus un izvirzījās vadībā. Spēles beigās Ritvars Ohnovskis spēja gūt vienus vārtus un pamatlaiks noslēdzās ar neizšķirtu 4:4. Pēcspēles metienos uzvaras vārtus guva Ivo Kindzulis, kura kontā vēl vieni vārti un rezultatīva piespēle.

Otrajā dienas spēlē tikās turnīra līderi „Biko logi” un „SCO Centrs”. Spēli pārliecinoši uzsāka „Biko logi” komanda un pēc Reiņa Alsiņa, Andra Jefimova, Ģirta Bērziņa un Kaspara Zaķa gūtajiem vārtiem izvirzījās pārliecinošā četru vārtu vadībā. Trešajā periodā Indulis Strazdiņš guva pirmos vārtus „SCO Centrs” komandai, bet pretinieki uz to atbildēja ar trijiem bezatbildes vārtiem panākot vadību ar 7:1. Spēles izskaņā divus vārtus guva Māris Segliņš samazinot rezultāta starpību. Spēle noslēdzās ar rezultātu 7:3. Uzvarētājiem ar hat-trick izcēlās Andris Jefimovs.

3. martā tika aizvadītas divas spēles čempionāta ietvaros. Spēkiem mērojās „Ciedra A”, „Livonija” un „Ledus vilki”, „Biko logi”. Pirmajā spēlē starp „Ciedra A” un „Livonija” abas komandas atrodas līdzās turnīra tabulā, tomēr, liela nozīme šai spēlei nebija, jo komandas savas vietas pirms pēdējās spēļu kārtas jau bija nodrošinājušas. Spēli aktīvāk uzsāka „Ciedra A” spēlētāji, kuri pirmajā periodā guva trīs vārtus uz ko „Livonija” spēlētāji atbildēja ar vieniem vārtiem. Otrajā periodā vārti netika gūti, bet trešajā periodā ar Toma Boša un Ralfa Geiža centieniem rezultāts tika izlīdzināts un uzvarētāju nācās noskaidrot ar „bullīšu” palīdzību. Uzvaras pēcspēles metienu guva Juris Kuzins.

Spēlē starp „Ledus vilki” un „Biko logi” pārliecinošu uzvaru ar 4:0 svinēja Biko komanda. Pirmajā periodā rezultātu atklāja Rolands Lucavs, bet Andris Jefimovs otrajā periodā rezultātu dubultoja. Ledus vilki spēja vien atbildēt ar vairākiem noraidījumiem, bet vārtus gūt neizdevās. Trešajā periodā „Biko logi” guva vēl divus vārtus un svinēja uzvaru. Līdz ar spēles beigām komanda arī nodrošināja uzvaru regulārajā turnīrā ar ieņemtu pirmo vietu.

VietaKomandaPunkti
1.Biko logi55
2.Ciedra A50
3.Livonija47
4.Gulbene38
5.SCO Centrs27
6.Stingers13
7.Ledus vilki11
8.Veterāni8