"Valmieras HK" piedzīvo sāpīgus zaudējumus

28.01.2013

2013-01-28_2013_01_28_img_3829.jpg Aizvadītās nedēļas nogalē VOC ledus hallē tika aizvadītas divas Neatkarīgās Amatieru hokeja līgas 1. divīzijas turnīra spēlēs. Piektidenas vakarā "Valmieras HK" ar rezultātu 0:1 piekāpās "Lavīnai", bet svētdien aizraujošā cīņā ar 2:3 Valmieras komanda zaudēja"Monarch" vienībai.

 

Aizvadītajā nedēļā Vidzemes Olimpiskā centra ledus hallē tika aizvadītas divas spēles Neatkarīgās amatieru hokeja līgas pirmās divīzijas turnīrā. Mājinieki "Valmieras HK" hokejisti piektdienas vakarā uzņēma "Lavīnas" hokejistus, bet svētdien mērojās spēkiem ar turnīra vicelīderiem "Monarch" vienību.

"Valmieras HK" -"Lavīna"

Par šīs spēles favorītiem jāuzskata bija valmierieši, kas turnīra tabulā atradās piektajā vietā, kamēr "Lavīnas" hokejisti ieņēma pēdējo devīto vietu. Abu komandu iepriekšējā savstarpējā tikšanās reizē uzvaru ar rezultātu 3:1 izcīnīja Valmieras komanda. "Lavīnas" komandas vārtus šajā spēlē sargāja viens no Latvijas virslīgas čempionāta labākajiem vārtsargiem Sergejs Kuzņecovs. "Lavīnas" spēlētāji uz Valmieru bija ieradušies vien deviņu spēlētāju sastāvā.

Spēles pirmajā trešdaļā jau no pirmajām minūtēm pārliecinoši ripu kontrolēja mājinieki, kas izveidoja virkni bīstamu uzbrukumu gan vienādos sastāvos, gan arī vairākumā. Trešdaļas vidū par pretinieka klupināšanu noraidījumu "Valmieras HK" nopelnīja komandas vārtsargs Toms Konrāds. Viesu komandai, pēc valmieriešu kļūdas aizsardzībā, izdevās izveidot labu uzbrukumu, ko ar precīzu metienu noslēdza Renārs Rubens. Nonākuši zaudētājos valmierieši nepadevās, bet turpināja aktīvi uzbrukt. Pretinieku komandā lieliski vārtos darbojās Sergejs Kuzņecovs, kurš glāba savu komandu vairākās bezcerīgās epizodēs. Tuvojoties spēles beigām, Valmieriešu pārsvars turpināja pieaugt, tomēr vārtus gūt tā arī neizdevās, kā rezultātā "Lavīna" izcīnīja nedaudz negaidītu uzvaru ar rezultātu 1:0.

Labākie spēlētāji

Uzvarētāju labā vienīgos vārtus guva Renārs Rubens, bet par spēles pirmo zvaigzni neapšaubāmi kļuva vārtsargs Sergejs Kuzņecovs, kurš atvairīja visus valmieriešu izdarītos metienus.

Spēles statistika

Valmieras HK -Lavīna:0:1(0:1, 0:0, 0:0)

"Valmieras HK" -"Monarch"

Svētdien, 27. janvārī, "Valmieras HK" uz sava ledus uzņēma spēcīgo "Monarch" komandu, kas turnīra tabulā ieņem augsto otro vietu. Abas komandas tikās sezonas pirmajā spēlē. Toreiz ar 5:1 uzvaru svinēja "Monarhi".

Spēles pirmajā trešdaļā rezultātu jau trešajā minūtē atklāja "Monarhi", kurus vadībā izvirzīja Dmitrijs Ankudinovs. Mājinieki turpināja spēlēt savu spēli, nerespektējot pretiniekus. Trešdaļas piektajā minūtē Mikusam Ozolam izdevās panākt neizšķirtu, bet drīz vien valmieriešus jau vadībā izvirzīja Kristaps Bīnerts. Spēles turpinājumā laukumā bija vērojama ļoti līdzvērtīga spēkošanās. Otrajā trešdaļā Andrejs Apončiks, pēc sekmīgi izspēlēta uzbrukuma, atjaunoja neizšķirtu. Spēles izskaņa aizritēja ļoti spraigā cīņā. Nepilnu minūti pirms finālsvilpes "Monarhiem" izdevās gūt uzvaru nesošos vārtus. Ar precīzu metienu vēlreiz izcēlās Apončiks, panākot 3:2. Spēle ar šādu rezultātu arī noslēdzās.

Labākie spēlētāji

Uzvarētāju labā divus vārtus guva Andrejs Apončiks, bet "Valmieras HK" rindās ar precīziem metieniem izcēlās smiltenieši Kristaps Bīnerts un Mikus Ozols.

Spēles protokols

Valmieras HK -Monarch:2:3(2:1, 0:1, 0:1)