"Skorpions" rupjā spēlē pārspēj "Raunas bruģakmeni"

24.09.2012

2012-09-24_2012_09_24_img_5934.jpg Vidzemes atklātā čempionāta hokejā 1/2. līgas kvalifikācijas turnīra pirmajā spēlē "Skorpions" ar rezultātu 3:2 pārspēja "Raunas bruģakmeni". Šajā spēlē kopumā spēlētājiem tika piespriestas 108 soda minūtes.

 

Vidzemes atklātā čempionāta hokejā 1./2. līgas kvalifikācijas turnīru iesāka "Skorpions" un "Raunas bruģakmens" komandas. "Skorpions" pērnajā sezonā izcīnīja sesto vietu pirmās līgas čempionātā, bet "Raunas bruģakmens" ieguva otro vietu 2. līgā. Abas komandas uz pirmo spēli ieradās savos spēcīgākajos sastāvos.

1. Periods

Jau no spēles pirmajām minūtēm laukumā risinājās rupja un asa spēle. Šādā cīņas gaitā labāk jutās Smiltenes "Skorpioni", kas pirmie izvirzījās vadībā. Pēc nospēlētām 3 minūtēm un 33 sekundēm vārtus guva smilteniešu līderis Jānis Liepiņš. Uzreiz pēc gūtajiem vārtiem laukumā sākās lieli asumi starp abu komandu spēlētājiem. Tiesneši katrai no komandām piešķīra pa četrām soda minūtēm. Spēlējot nepilnos sastāvos vārti gan netika gūti, tomēr joprojām spēle bija ļoti rupja. Spēles 11. minūtē, pēc vārtsarga Oskara Indruškēviča veiksmīgas piespēles, Jānim Jankovičam izdevās aizmukt no "Skorpions" komandas spēlētājiem un ar precīzu metienu panākt izlīdzinājumu 1:1. Turpinājumā ar rupjību izcēlās pirmo vārtu autors Jānis Liepiņš, atstājot savu komandu mazākumā. Perioda izskaņā Edgaram Ataram, pēc Gata Brenča un Jura Bormaņa piespēlēm, izdevās otro reizi vadībā izvirzīt "Skorpionu". Pēc pirmās trešdaļas rezultāts 2:1.

2. Periods

Otrās trešdaļas sākumā spēles gaita īpaši nemainījās. Laukumā dominēja asa un brīžiem nesportiska spēle, ko galvenokārt, veicināja dažu "Skorpions" komandas spēlētāju rupjiem pārkāpumi, uz kuriem atbildēja arī raunēniešu spēlētāji. Vārtus otrajā periodā gan ne vienai ne otrai komandai gūt neizdevās, tomēr tiesnesis bija spiests piešķirt 42 soda minūtes. Pirms trešās trešdaļas rezultāts joprojām 2:1 "Skorpiona" labā.

3. Periods

Trešā perioda sākumā, spēlējot četratā pret četriem "Skorpions" komandas spēlētājiem, Ojāram Cūbergam, pēc Aivara Vērša piespēles, izdevās pārspēt Jāni Leiti un panākt izlīdzinājumu 2:2. Tas saniknoja "Skorpionu", kas centās atjaunot vadību. Trešdaļas vidū tas viņiem arī izdevās. Pēc veiksmīgas individuālās meistarības, labā metiena pozīcijā nonāca Jānis Liepiņš, kurš daudz nedomādams raidīja ripu vārtos. Pēdējās minūtēs raunēniešiem bija iespēja atkal panākt izlīdzinājumu, jo par rupju spēli "Skorpions" spēlēja mazākumā, tomēr viņiem tas neizdevās, kā rezultātā uzvaru visā spēlē ar rezultātu 3:2 svinēja Smiltenes komanda. Šajā spēlē kopumā tika piešķirtas 108 soda minūtes.

Labākie spēlētāji

Uzvarētāju labā divus vārtus guva Jānis Liepiņš, bet "Raunas bruģakmens" labā pa vieniem vārtiem guva Ojārs Cūbergs un Jānis Jankovičs.

Spēles protokols:

Skorpions -Raunas bruģakmens: 3:2 (2:1, 0:0, 1:1)