"Valmieras kausu" izcīna Zviedrijas "MODO Ornskoldsvika"

03.09.2012

2012-09-03_zviedri.jpg Aizvadītās nedēļas nogalē, no 30. augusta līdz 1. septembrim, Vidzemes Olimpiskā centra ledus hallē norisinājās "Valmieras kausa" izcīņa hokejā U -13 vecuma grupā. Sešu komandu konkurencē uzvaru svinēja Zviedrijas komanda "MODO Ornskoldsvika", bet "Valmieras HK" spēcīgajā konkurencē palika sestajā vietā.

 

Pirmo gadu Vidzemes Olimpiskais centrs organizēja starptautisko hokeja turnīru U -13 vecuma grupā "Valmieras kauss". Turnīrā startēja sešas komandas no Latvijas, Igaunijas, Krievijas un Zviedrijas. Trīs dienu garumā tika aizvadīts viena apļa turnīrs, pēc kura tika noteikts arī galējais vietu sadalījums.

Aizraujošās un interesantās spēlēs, no kurām uzvarētājus varēja prognozēt ļoti reti, uzvaru izcīnīt izdevās Zviedrijas klubam "MODO Ornskoldsvika", kas piecās spēlēs izcīnīja četras uzvaras, bet viena cīņa noslēdzās neizšķirti. Turnīra noslēgumā pa septiņiem izcīnītajiem punktiem bija HK "Rīga" un Krievijas komandai "Silver Lions'99 Sanktpēterburga". Lai arī savstarpējā spēle noslēdzās neizšķirti, tomēr papildus rādītāji labāki bija Sankpēterburgas jaunajiem hokejistiem, kuri turnīru noslēdza otrajā vietā. Tikmēr, rīdziniekiem jāsamierinās ar trešo vietu.

Ceturtajā vietā ierindojās Igaunijas komanda "Tornaado", piektie palika "Dinamo/ Jūrmala", bet turnīru noslēdza mājinieki -"Valmieras HK". Valmierieši turnīrā guva labu pieredzi, kas viņiem noderēs Latvijas jaunatnes hokeja čempionāta spēlēs. Vistuvāk uzvarai mājinieki bija spēlē pret HK "Rīga", tomēr arī šajā cīņā nedaudz veiksmīgāki izrādījās rīdzinieki, kas izcīnīja uzvaru ar rezultātu 3:2.

Kopumā turnīrs aizritēja ļoti raiti un bija labi organizēts. Visām komandām, bez spēlēm Vidzemes Olimpiskā centra ledus hallē, tika piedāvātas interesantas ekskursijas pa Valmieru un Rīgu.

Straujiem soļiem tuvojas Vidzemes atklātais čempionāts hokejā. Trešdien, 5. septembrī notiks atkārtota komandu pārstāvju sanāksme, kurā tiks lemts par izspēles formātu un vairākām citām būtiskām lietām.