"Seda" kļūst par VAČH 1. līgas čempioniem

15.04.2012

2012-04-16_img_6413.jpg Svētdien, 15. aprīlī, VOC ledus hallē tika aizvadīta otrā finālspēle Vidzemes atklātajā čempionātā hokejā 1. līgas turnīrā, kurā "Seda" dramatiskā spēlē pēcspēles metienos ar rezultātu 4:3 pārspēja "Inflekss" komandu, tādējādi triumfējot šīs sezonas čempionātā.

 

Abu komandu pirmajā spēlē, jau pirmajā trešdaļā "Seda" ieguva konfortablu pārsvaru 5:2, bet visā spēlē pārspēja Valmieras komandu "Inflekss" ar 8:4. Neskatoties uz to, "Inflekss" komandas spēlētāji uz spēli ieradās pozitīva noskaņojumā, paužot apņēmību "Sedai" izrādīt daudz sīvāku pretestību.

1. Periods

Spēles pirmajā trešdaļa to tikai apliecināja. Jau trešdaļas ceturtajā minūtē viens no meistarīgākajiem "Inflekss" jaunās paaudzes uzbrucējiem Lauris Žagariņš izbrīvēja sev labu metiena pozīciju un ar precīzu raidījumu pārspēja "Sedas" vārtsargu Gintu Rudzīti. Turpinājumā,izmantojot nelielu sedēniešu apjukumu, valmierieši turpināja uzbrukt trešdaļas otrajā pusē, pēc Sanda Miltoviča piespēles, savus otros vārtus spēlē izdevās gūt Žagariņam. Nokļuvuši zaudētājos ar 0:2, "Sedas" hokejisti bija spiesti izmantot 30 sekunžu pārtraukumu, tomēr līdz trešdaļas izskaņai rezultāts vairs nemainījās.

2. Periods

Otrās trešdaļas 22. sekundē "Infleksam" izdevās gūt savus trešos vārtus, kad Gintu Rudzīti pārspēt izdevās Sandim Miltovičam. Pēc trešajiem zaudētajiem vārtiem sedēnieši pamazām atdzīvojās, izdarot vairākus bīstamus metienus pa Jāņa Laura sargātajiem vārtiem. Tas arī nesa rezultātu, jo perioda trešajā minūtē veiksmīgi uzbrukuma pieslēdzās čempionāta rezultatīvākais aizsargs Aivars Anis, kurš ar precīzu metienu panāca 1:3. Turpinājumā abas komandas nopelnīja vairākus noraidījumus, tomēr rezultāts nemainījās.

3. Periods

Trešās trešdaļas sākumā "Sedai" izdevās pietuvoties līdz minimumam. Savus otros vārtus spēlē izdevās gūt Anim, kuram ar rezultatīvām piespēlēm asistēja Kristaps Bīnerts un Kārlis Bulmeistars. Sajutuši spēles garšu "Sedas" komanda turpināju uzbrukt, tomēr "Inflekss" atbildēja ar bīstamiem pretuzbrukumiem. Nepilnas septiņas minūtes pirms pamatlaika beigām, "Sedas" komandas spēlētājs izpildīja uzmetienu uz Laura sargātajiem vārtiem. Lai arī vārtsargs bija piespiedis ripu, tomēr viņam to izsita un vārtos raidīja sedēniešu uzbrucējs Renārs Bušs. Spēles tiesnesis pieņēma lēmumu vārtu guvumu ieskaitīt, tādējādi rezultāts kļuva neizšķirts 3:3. Līdz trešdaļas izskaņai, lai arī abām komandām bija iespēja spēlēt skaitliskajā vairākumā, tomēr rezultāts vairs nemainījās, kas nozīmēja to, ka uzvarētāja noskaidrošanai būs nepieciešami pēcspēles metieni.

Pēcspēles metieni

Pēcspēles metienus ar precīzu raidījumu iesāka "Sedas" aizsargs Aivars Anis. Laurim Žagariņam panākt izlīdzinājumu gan neizdevās, jo pēc viņa metiena ripa vārtos ceļu neatrada. Otrajā sērijā Markam Cepeļevam neizdevās pārspēt Jāni Lauri, bet Ringolds Arnītis spēja izmantot savu iespēju, panākot 1:1. Turpinājumā gan Raitis Braksš, gan arī Edgars Ivanovs savas iespējas nespēja izmantot, bet tad Kārlis Bulmeistars spēja pārspēt Lauri, savukārt Žagariņam savu otro iespēju neizdevās izmantot, kā rezultātā dramatisku uzvaru spēlē izcīnīja "Seda". Tādējādi sedēnieši trešo gadu pēc kārtas kļuva par Vidzemes atklātā čempionāta hokejā uzvarētājiem.

Labākie spēlētāji

Uzvarētāju labā divus vārtus guva un pēcspēles metienu realizēja Aivars Anis, bet "Inflekss" rindās ar diviem vārtu guvumiem izcēlās Lauris Žagariņš. Līdz ar to 2011./ 2012. VAČH čempionātā atlikusi vēl viena intriga. Ceturtdien izšķirošo spēli par trešo vietu aizvadīs "Vijciema" un HK "Smiltene 09" komandas.

Spēles protokols:
Seda -Inflekss 4:3 p.m (0:2, 1:1, 2:0, 2:1)