"Tex -color" dramatiski iekļūst pusfinālā, uzvar arī "Biko logi"

18.03.2012

2012-03-18_nnnnnnn.jpg Sestdien, 17. martā, tika aizvadītas otrās ceturtdaļfinālu spēles Vidzemes atklātajā čempionātā hokejā 2. līgā. "Biko logi" nospēlēja neizšķirti 2:2 ar "Ciedra A" komandu, bet pirmajā cīņā gūtais panākums viņiem ļāva iekļūt pusfinālā. Citā ceturtdaļfinālu pārī "Tex color" ar 4:3 pārspēja "Livoniju". Uzvarētājs divu spēļu summā šeit bija jānoskaidro ar pēcspēles metieniem, kuros pārāki izrādījās "Tex color".

 

VAČH 2. līgas pirmajās ceturtdaļfinālu spēlēs tika fiksēti negaidīti rezultāti. Tā "Biko logi" ar 6:0 pārspēja "Ciedru A", bet "Livonija" sensacionāli uzvarēja regulārās sezonas vicečempionus "Tex color" . Pusfinālā jau iekļuva "VEC SLO", kas pārliecinošu divās spēlēs apspēlēja "Stingeru", bet "Raunas bruģakmens" un "SCO Centrs" pirmā spēle noslēdzās ar raunēniešu uzvaru 3:0.

"Ciedra A" -"Biko logi"

Abu komandu pirmā spēle noslēdzās ar negaidītu "Biko logu" uzvaru 6:0. "Ciedra A" komandai, lai turpinātu cīņu par medaļām, būtu jāpaveic brīnums -uzvara ar sešu vārtu pārsvaru.

1. Periods

Spēles sākums "Ciedra A" komandai vēl vairāk samazināja cerības uz pozitīvu iznākumu divu spēļu summā, jo "Biko logu" spēlētājs Ģirts Bērziņš atkāja spēles rezultātu, raidot pirmo ripu Māra Lotko sargātajos vārtos. Turpinājumā "Biko logi" prasmīgi spēlēja aizsardzībā, neļaujot "Ciedrai" panākt neizšķirtu. Veiksmīgi vārtos darbojās arī Guntis Konrāds. Pēc pirmās trešdaļas rezultāts 1:0 "Biko logu" labā.

2. Periods

Spēles otrajā trešdaļā spēle kļuva asāka. Perioda vidū abas komandas nopelnīja abpusēju noraidījumu, tomēr arī spēlējot četratā pret četriem rezultāts nemainījās. Trešdaļas otrajā pusē, pēc pieredzējušā Imanta Silanža rezultatīva metiena, "Ciedra A" komadai izdevās panākt neizšķirtu, tomēr līdz pārtraukumam vēl vairāk pietuvoties "logiem" divu spēļu summā viņi nespēja.

3. Periods

"Ciedra A" komandai bija atlikušas 15 minūtes, lai ko darītu lietas labā, tomēr "Biko logu" hokejisti prasmīgi spēlēja, neļaujot pretiniekiem gūt vārtus, vēl vairāk, trešdaļas izskaņā savus otros vārtus spēlē izdevās gūt Ģirtam Bērziņam. 16 sekundes pirms spēles un visas sērijas beigām Rolands Krasts gan vienus vārtus "Ciedrai" atguva . Spēle noslēdzās ar rezultātu 2:2, bet divu spēļu summā "Biko logi" svinēja pārliecinošu uzvaru ar rezultātu 8:2 un iekļuva ceturtdaļfinālā, kur viņu iespējamie pretinieki būs "VEC SLO" komanda. Tikmēr "Ciedra A" komandai nāksies turpināt cīņu par 5. -8. vietu.

Labākie spēlētāji: "Biko logu" labā divus vārtus otrajā spēlē guva Ģirts Bērziņš, bet "Ciedra A" komandas rindās pa vieniem vārtiem Imanta Silanža un Rolanda Krasta kontā.
Spēles protokols:
Biko logi -Ciedra A: 2:2 (1:0, 0:1, 1:1)

"Tex color" -"Livonija"

Citā ceturtdaļfinālu pārī "Livonija" pirmajā spēlē sagādāja lielāko sensāciju VAČH izslēgšanas spēlēs, ar 1:0 pārspējot regulārās sezonas vicečempionus "Tex color". Otrajā spēlē "Tex coloram" jāpaveic salīdzinoši "vienkāršs" uzdevums -jāuzvar ar divu vārtu starpību, vai jāpārspēj pretinieks ar vienu vārtu pārvsaru un jāuzvar pēcspēles metienos.

1. Periods

Pirmais periods aizritēja ļoti skatāmā un atklātā spēlē. Trešdaļas vidū, īsā laikā, "Tex color" hokejistiem, pēc Māra Latika un Raivo Skudruļa metieniem, izdevās panākt 2:0, tomēr nedaudz vēlāk Egils Peterens vienus vārtus "Livonijai" atguva. Punktu trešdaļai gan pielika "Tex color", kas pēc Māra Svara metiena, panāca 3:1 un pozitīvu iznākumu divu spēļu summā.

2.Periods

Otrā perioda sākumā nevienai no komandām neizdevās gūt vārtus, tomēr trešdaļas vidū, spēlējot skaitliskajā mazākumā, vienā no pretuzbrukumiem, Kristers Kalniņš samazināja rezultāta starpību līdz 2:3, panākot līdzsvaru arī divu spēļu summā. Trešdaļas izskaņu gan atkal veiksmīgāk aizvadīja "Tex color". Pēc Alekseja Tjumina un Jāņa Pūcīša piespēlēm Jāni Bikiņu pārspēt izdevās Kasparam Apšam. Pirms izšķirošās trešdaļas ar 3:1 vadībā "Tex color".

3. Trešdaļa

Trešajā trešdaļā abas komandas spēlēja uzmanīgi, vairāk domājot par savu vārtu drošību, tomēr trešdaļas piektajā minūtē "Livonijas" spēlētājam Ivaram Jokstam, pēc Reiņa Dorša piespēles, izdevās gūt vārtus un kārtējo reizi šajā spēlē atjaunot līdzsvaru divu spēļu summā. Trešdaļas izskaņa aizritēja piesardzīgā cīņā. Abas komandas centās sagaidīt savas iespējas uzbrukumiem, tomēr līdz pamatlaika beigām rezultāts nemainījās. Spēli ar 4:3 uzvarēja "Tex color", bet divu spēļu summā rezultāts bija neizšķirts 4:4. Uzvarētāju noskaidrošanai bija nepieciešami pēcspēles metieni.

Pēcspēles metieni

Pēcspēles metienos noskaidrojās, kura no komandām turpinās cīņu par medaļām, bet kurai nāksies cīnīties par piekto vietu. "Tex color" labā pēcspēles metienu realizēt izdevās Kasparam Apšam, bet izšķirošo bullīti "Livonijas" komandas uzbrucējam Kristeram Kalniņam neizdevās raidīt vārtos, kā rezultātā "Tex color" izcīnīja dramatisku un negaidīti smagu uzvaru sērijā ar 5:4. Lai arī "Livonojas" komandai neizdevās turpināt cīņu par medaļām, tomēr viņi lieliski turējās pretim saviem pretiniekiem, sagādājot sensāciju pirmajā spēlē un saglabājot intrigu divu spēļu summā līdz pēdējam brīdim.

Labākie spēlētāji

Uzvarētāju labā Kaspars Apšs guva vienus vārtus un realizēja izšķirošo pēcspēles metienu. "Livonijas" rindās Kristeram Kalniņam vieni vārti un viena rezultatīva piespēle

Spēles protokols:
Tex color -Livonija: 5:3 (3:1, 1:1, 0:1, 1:0)