VČH 3. līgas spēļu apskats

06.11.2012

2012-11-06_2012_11_05_img_8400.jpg Vidzemes čempionātā hokejā trešajā līgā pilnā sparā risinās regulārais turnīrs. Aizvadītās nedēļas nogalē tika norisinājās trīs spēles, kurās uzvaras izcīnīja "Gulbenes", "Livonijas" un "Biko logu" komandas.

 

Vidzemes čempionātā hokejā pilnā sparā rit 3. līgas regulārais turnīrs. Komandas jau aizvadījušas katra pa piecām līdz septiņām spēlēm. Turnīra tabulā pirmo vietu šobrīd ieņem "Biko logu" komanda, kas pie panākumiem tikusi visās septiņās līdz šim aizvadītajās spēlēs. Otrajā vietā nedaudz negaidīti atrodas "Livonija" ar sešām uzvarām septiņās spēlēs, bet trešajā pozīcijā pagaidām atrodas debitanti -"Gulbenes" hokejisti.

Aizvadītās nedēļas nogalē tika aizvadītas trīs spēles trešās līgas turnīrā, kurās "Gulbene" tikās ar "Stingeru", "Ciedra A" mērojās spēkiem ar "Livoniju", bet "Biko logi" sacentās ar "SCO Centru".

"Gulbene" -"Stingers"

Spēles solījās būt ļoti intriģējošas, jo abas komandas ar katru spēli laukumā rāda aizvien saturīgāku sniegumu. Spēli veiksmīgāk iesāka "Stingers" hokejisti, kas jau pirmā perioda trešajā minūtē pēc Tāļa Šelengova precīzā metiena atklāja rezultātu. Trešdaļas turpinājumā laukumā ritēja līdzīga spēkošanās. Desmitajā spēles minūtē gulbeniešiem izdevās veiksmīgs uzbrukums, ko ar vārtu guvumu noslēdza Toms Liekniņš, panākot 1:1. Otrajā periodā laukumā bija vērojama sīva spēkošanās, tomēr nevienai no komandām vārtus gūt neizdevās. Jau trešās trešdaļas 37. sekundē "Gulbenes" komandu vadībā izvirzīja Lauris Mezītis. Arī turpinājumā nedaudz aktīvāk uzbruka "Gulbenes" komanda. Trešdaļas septītajā minūtē Sandis Vītols ar precīzu metienu panāca jau 3:1. Tuvojoties spēles beigām cīņas gaita kļuva asāka, tomēr tas netraucēja "Gulbenei" gūt vēl vienus vārtus. 25 sekundes pirms spēles beigām Ritvars Ohnovskis guva savai komandai ceturtos vārtus. Spēle noslēdzās ar rezultātu 4:1.

Labākie spēlētāji

Uzvarētāju labā pa vieniem vārtiem guva Toms Liekniņš, Lauris Mezītis, Sandis Vītols un Ritvars Ohnovskis, bet "Stingers" komandā ar vienīgo precīzo metienu izcēlās Tālis Šelengovs.

Spēles protokols:

Gulbene -Stingers: 4:1 (1:1, 0:0, 3:0)

"Livonija" -"Ciedra A"

Spēles sākumā laukumā nedaudz veiksmīgāk darbojās "Livonijas" hokejisti, kas arī perioda otrajā pusē pēc Ivara Tijāra metiena atklāja rezultātu. Otrā trešdaļa "Ciedra A" hokejistiem izvērtāv vēl neveiksmīgāka, jo "Livonijai" izdevās gūt vēl trīs vārtus. Otro reizi precīzi meta Tijārs, bet vēl pa vieniem vārtiem guva Ģirts Krūklītis un Oļegs Sadovskis. Trešās trešdaļas sākumā Aigars Apsītis "Ciedrai A" vienus vārtus atguva, tomēr spēles atlikušajā laikā laukumā veiksmīgāki bija "Livonijas" spēlētji, gūstot vēl divus vārtus. Ar precīziem metieniem izcēlās Sandris Sovers un Ivars Tijārs, kurš tādējādi sasniedza "hat -trick". Spēle noslēdzās ar rezultātu 6:1.

Labākie spēlētāji

Uzvarētāju labā ar trīs vārtiem izcēlās Ivars Tijārs, bet "Ciedra A" rindās vienīgos vārtus guva Aigars Apsītis.

Spēles protokols

Livonija -Ciedra A: 6:1, (1:0, 3:0, 2:1)

"Biko logi" -"SCO Centrs"

Spēles pirmā trešdaļa aizritēja aizraujošā cīņā. Vispirms Reinis Alsiņš un Kaspars Zaķis īsā laikā panāca 2:0 "Biko logu" labā, bet trešdaļas turpinājumā "SCO Centram" izdevās atspēlēties. 11 sekundes pēc otrajiem zaudētajiem vārtiem, "SCO Centra" spēlētājam Indulim Strazdiņam izdevās panākt 1:2, bet vēl pēc 48 sekundēm Dainis Ozoliņš atjaunoja līdzsvaru uz rezultāta tablo 2:2. Otrā perioda sākumā Kārlim Ābolam atkal vadībā izdevās izvirzīt "Biko logus", tomēr arī šoreiz "SCO Centrs" prata atspēlēties. Ar vārtu guvumu izcēlās Edijs Pētersons. Trešajā trešdaļā nedaudz vairāk spēka un veiksmes bija saglabājuši "Biko logu" komanda, kas pēc Rolanda Lucava un Kārļa Ābola vārtu guvumiem panāca jau 5:3. Šoreiz "SCO Centram" vairs neizdevās atspēlēties, kā rezultātā "Biko logi" izcīnīja uzvaru visā spēlē ar 5:3.

Labākie spēlētāji

Uzvarētāju labā divus vārtus guva Kārlis Ābols, bet "SCO Centrs" rindās pa vieniem vārtiem guva Indulis Strazdiņš, Dainis Ozoliņš un Edijs Pētersons.

Spēles protokols:

Biko logi -SCO Centrs: 5:3 (2:2, 1:1, 2:0)