"VEC SLO" un "Siguldai" dramatiskas uzvaras

30.10.2012

2012-10-30_en.jpg Nedēļas nogalē VOC ledus hallē tik aizvadītas kārtējās spēles Vidzemes čempionātā hokejā 1./ 2. līgas kvalifikācijas turnīrā. Negaidītu uzvaru izcīnīja "Sigulda", kas pēcspēles metienus ar 5:4 pēcspēles metienos pārspēja HK "Smiltene 09" hokejistus. Citā spēlē principiālā duelī "VEC SLO" izcīnīja dramatisku uzvaru pār "XXL" vienību. Pie uzvarām tika arī čempionāta galvenie favorīti "Seda" un "Inflekss".

 

Nedēļas nogalē tika aizvadītas četras Vidzemes čempionāta hokejā 1./ 2. līgas kvalifikācijas turnīra spēles. Par nedēļas spēli šoreiz viennozīmīgi bija jāuzskata "VEC SLO" un "XXL" komandu duelis, jo abas komandas spēkos ir līdzvērtīgas un prognozēt uzvarētājus pirms spēles bija ļoti sarežģīti.

"Seda" -"Smiltenes vanagi"

Sestdienas vakara pirmajā spēlē spēkiem mērojās "Sedas" un "Smiltenes vanagu" komandas. Lai arī par pārliecinošiem šīs cīņa favorītiem jāuzskata sedēnieši, tomēr jāatceras, ka pagājušajā sezonā vienā no spēlēm "vanagi" piekāpās "Sedai" tikai pēcspēles metienos.

1. Periods

Spēles pirmā trešdaļa pagāja ar "Sedas" komandas pārsvaru, tomēr smiltenieši prata veiksmīgi spēlēt aizsardzībā, kā arī atbildēt ar pāris bīstamiem pretuzbrukumiem. "Sedas" komandā bīstamākie uzbrukumi izveidojās pēc Jāņa Kļavas, Edgara Ivanova un Aivara Aņa metieniem, tomēr pārspēt "vanagu" vārtsargu Ingu Balodi viņiem tā arī neizdevās. Pēc pirmās trešdaļas rezultāts 0:0.

2. Periods

Spēles otrajā trešdaļā abas komandas nopelnīja vairākus noraidījumus. Spēlējot skaitliskajā vairākumā, trešdaļas vidū, "Sedai" beidzot izdevās atklāt rezultātu. Pēc Kārļa Bulmeistara piespēles vārtus guva Edgars Ivanovs. Trešdaļas izskaņā sedēniešiem izdevās gūt savus otros vārtus, kad veiksmīgā metiena pozīcijā nonāca Aleksandrs Meļņikovs, kurš savu iespēju garām nepalaida. Pēc divām trešdaļām rezultāts 2:0.

3. Periods

"Smiltenes vanagu" spēlētāji, lai arī centās, tomēr vairs nespēja atspēlēties. "Sedas" komanda laukumā dominēja aizvien pārliecinošāk un guva vēl četrus vārtus. Ar precīziem metieniem izcēlās Kārlis Bulmeistars, Jānis Kļava, Aivars Anis un Valērijs Popovs. Goda vārtus izdevās gūt arī "Smiltenes vanagiem". 33 sekundes pirms spēles beigām, pēc Kristapa Leiša un Ilgvara Plētiena piespēlēm, savus pirmos vārtus šosezon guva Dainis Sakalausks. Spēles noslēdzās ar rezultātu 6:1.

Labākie spēlētāji

Uzvarētāju labā lielisku spēli aizvadīja Kārlis Bulmeistars, kurš guva vienus vārtus, kā arī izdarīja četras rezultatīvas piespēles. Tikmēr "Smiltenes vanagu" rindās ar vienīgo vārtu guvumu izcēlās Dainis Sakalausks.

Spēles protokols

Seda -Smiltenes vanagi: 6:1 (0:0, 2:0, 4:1)

"Inflekss" -"Skorpions"

Sestdienas vakara vēlajā spēlē vēl vieni no čempionāta galvenajiem favorītiem "Inflekss" mērojās spēkiem ar citu Smiltenes komandu "Skorpions", kas pēc rupjās spēles ar "Raunas bruģakmeni" rāda krietni saturīgāku un disciplinētāku spēli, par ko liecina uzvara pār "Vijciemu". "Infleksam" šajā spēlē palīdzēt nevarēja pamatvārtsargs Jānis Lauris, kura vietā vārtos stājās Māris Lotko.

1. Periods

Spēles pirmā trešdaļa pagāja ar "Inflekss" nelielu pārsvaru, tomēr arī "Skorpions" sekmīgi atbildēja ar vairākiem pretuzbrukumiem. Rezultāts tika atklāts trešdaļas sestajā minūtē, kad "Infleksu" vadībā izvirzīja Matīss Kļaviņš. Turpinājumā "Skorpions" hokejisti divas reizes bija spiesti spēlēt skaitliskajā mazākumā, tomēr rezultāts līdz trešdaļas izskaņai vairs nemainījās.

2. Periods

Otrajā trešdaļā ilgu laiku nevienai no komandām vārtus gūt neizdevās, kaut gan bīstamas situācijas veidojās kā pie vieniem tā otriem vārtiem. Trešdaļas vidū, spēlējot vairākumā, "Inflekss" hokejistam Laurim Dancim, pēc Raita Brakša un Ringolda Arnīša piespēlēm izdevās rezultātu dubultot, otro reizi pārspējot Jāni Leiti. Trešdaļas izskaņā labas izdevības gūt vārtus bija abām komandām, tomēr ne "Skorpions" ne "Inflekss" ar vārtu guvumiem neizcēlās.

3. Periods

Trešā perioda sākumā "Infleksam" bija iespēja spēlēt vairākumā, tomēr vārti netika gūti. Vienā no spēles epizodēm trešdaļas vidū neliela saķeršanās izveidojās starp "Inflekss" spēlētāju Juriju Suharevu un "Skorpions" uzbrucēju Juris Bormani. Tiesnesis abiem spēlētājiem piešķīra divu minūšu noraidījumu. Spēlējot četratā pret četriem "Skorpions" komandas spēlētājiem, "Inflekss" uzbrucējam Laurim Žagariņam izdevās savai komandai gūt trešos vārtus. Spēles izskaņā "Skorpions" vienībai izdevās vienus vārtus atgūt, pēc tam, kad ar vārtu guvumu izcēlās Kaspars Brencis, kuram ar rezultatīvu piespēli asistēja Rinalds Seisums. Spēle noslēdzās ar "Inflekss" uzvaru ne būt ne vieglā spēlē ar rezultātu 3:1.

Labākie spēlētāji

Uzvarētāju labā ar vārtu guvumu izcēlās Lauris Dancis, Lauris Žagariņš un Matīss Kļaviņš, bet "Skorpions" rindās ar vienīgo precīzo metienu izcēlās Kaspars Brencis.

Spēles statistika

Inflekss -Skorpions: 3:1 (1:0, 1:0, 1:1)

"VEC SLO" -"XXL"

Svētdien savā starpā tikās divas spēkos līdzvērtīgas komandas. Pērnās sezonas 2. līgas čempioni "VEC SLO" mērojās spēkiem ar "XXL" vienību, kuras kodolu veido bijušās "Tex color" komandas spēlētāji. Uzvarētājus šajā spēlē prognozēt bija ļoti grūti. Čempionātu nedaudz veiksmīgāk iesākuši "XXL" hokejisti, kas negaidīti pēcspēles metienos pārspēja "Pečorus", bet "VEC SLO" līdz šim vienīgo punktu izcīnīja spēlē pret "Skorpionu", kur piekāpās saviem pretiniekiem tikai pēcspēles metienos.

1. Periods

Spēles pirmā trešdaļa iesākās ar noraidījumiem. Tomēr, nevienai no komandām spēlēšana vairākumā pie vārtu guvuma neļāva tikt. Rezultāts tika atklāts trešdaļas 11. minūtē, kad ar precīzu metienu "XXL" komandas vārtsargu Martu Kalniņu pārspēt izdevās izcilajam motobraucējam Kristeram Serģim. Trešdaļas izskaņā "XXL" komandai, spēlējot vairākumā, izdevās panākt izlīdzinājumu. Gunta Bundzenieka piespēli sekmīgi izmantoja Deniss Ņikitins.

2. Periods

Otrajā trešdaļā "VEC SLO" izdevās visai ātri atgūt vadību. Ar precīzu metienu 2:1 panāca Andris Lapiņš. Turpinājumā noraidījumu līdz spēles beigām saņēma viens no "VEC SLO" komandas pamatspēlētājiem Sandis Iekļavs, kurš tādējādi atstāja savu komandu mazākumā. "Energoceltinieki" nevien sekmīgi izturēja mazākumu, bet trešdaļas izskaņā pēc Roberta Virša metiena panāca jau 3:1.

3. Periods

Spēles trešajā trešdaļā "XXL" metās atspēlēties un tas viņiem visai labi arī izdevās. Perioda sestajā minūtē Juris Kaktiņš no labas pozīcijas raidīja ripu vārtos, panākot 2:3. "XXL" neapstājās un, spēlējot skaitliskajā vairākumā, prata panākt izlīdzinājumu. Ar precīzu metienu izcēlās Nauris Vītols, panākot 3:3. Pamatlaiks ar šādu rezultātu arī noslēdzās, kā rezultātā uzvarētājs bija jānoskaidro pēcspēles metienos.

Pēcspēles metieni

Pēcspēles metienos nedaudz veiksmīgāki izrādījās "VEC SLO" hokejisti, kuru labā uzvaru nesošos bullīti izpildīja Didzis Roķis. Spēle noslēdzās ar rezultātu 4:3.

Labākie spēlētāji

Uzvarētāju labā ar vieniem vārtiem un vienu rezultatīvu piespēli izcēlās Andris Lapiņš, bet "XXL" rindās 1+1 Jura Kaktiņa kontā.

Spēles protokols:

VEC SLO -XXL: 4:3 p.m (1:1, 2:0, 0:2, 1:0)

"Sigulda" -HK "Smiltene 09"

Svētdienas pēdējā spēlē savā starpā tikās bez zaudējumiem spēlējošā "Smiltene 09" vienība un sastāva problēmu mokošā "Siguldas" vienība. Par spēles favorītiem šajā cīņā jāuzskata smiltenieši, kas aizvadītajās spēlēs rādīja stabilu un pārliecinošu sniegumu.

1. Periods

Spēles sākumā "Smiltene 09" hokejisti tika pie iespējas spēlēt vairākumā, tomēr rezultāts atklāts netika. Līdz trešdaļas vidum ik pa brīdim uzbruka kā viena to otra vienība, bet rezultātu atklāt izdevās siguldiešiem. Trešdaļas astotajā minūtē Ivo Veitu pārspēt izdevās "Siguldas" kapteinim Aigaram Krūmiņam. Trešdaļas turpinājumā rezultāts vairs nemainījās.

2. Periods

Otrās trešdaļas sākumā, spēlējot skaitliskajā vairākumā, HK "Smiltene 09" izdevās panākt izlīdzinājumu. Pēc Jāņa Rudzīša piespēles, vārtus guva Artūrs Keršis. Trešdaļas turpinājumā divas reizes "Smiltene 09" komanda bija spiesta spēlēt mazākumā trijatā pret pieciem "Siguldas" spēlētājiem. Siguldieši, lai arī neizmantoja pirmo iespēju, tomēr otrajā vairākumā Ivo Veitu pārspēt izdevās Sandijam Liekniņam. "Smiltene 09" nepadevās un visai ātri atguva vadību. Izicli uzbrukumā turpināja darboties Artūrs Keršis, kurš vēl divas reizes sarūgtināja pretinieku vārtsargu Dāvi Grīnvaldu. Pēc divām trešdaļām rezultāts 3:2 "Smiltene 09" labā.

3. Periods

Spēles trešajā periodā, pēc Uģa Melbārža pārkāpuma, tiesnesis piešķīra soda metienu uz "Smiltene 09" vārtiem, ko veiksmīgi realizēja Edvīns Skrastiņš, panākot 3:3. Turpinājumā "Smiltenei 09" bija lieliska iespēja spēlēt lielajā vairākumā, tomēr vārti netika gūti. Kas neizdevās vairākumā, izdevās vienādos sastāvos. Četras minūtes pirms pamatlaika beigām Uģis Melbārdis guva savus pirmos vārtus, panākot 4:3. "Sigulda" nepadevās, un neskatoties uz to, ka komanda spēlēja mazākumā, siguldieši prata izraut neizšķirtu. Ar vārtu guvumu izcēlās Māris Klignis. Pamatlaiks noslēdzās ar rezultātu 4:4.

Pēcspēles metieni

Pēcspēles metienos vienīgais precīzais metiens padevās "Siguldas" spēlētājam Edvīnam Skrastiņam, kurš izrāva fantastisku uzvaru "Siguldai" ar rezultātu 5:4.

Labākie spēlētāji

"Siguldas" labā divus vārtus guva Edvīns Skrastiņš, bet "Smiltene 09" rindās ar "hat -trik" izcēlās Artūrs Keršis.

Spēles protokols:

Sigulda -Smiltene 09: 5:4. p.m (1:0, 1:3, 2:1, 1:0)