"Valmieras HK" līdzīgā cīņā atzīst "Cetras" pārākumu

29.10.2012

2012-10-29_123.jpg Neatkarīgās amatieru hokeja līgas 1. divīzijas spēlē "Valmieras HK" savā laukumā ar rezultātu 2:3 sīvā cīņā piekāpās "Cetras" komandai no Rīgas. Valmieras komandas labā abus vārtus guva Edgars Ivanovs.

 

Piektdienas vakarā Vidzemes Olimpiskā centra ledus hallē norisinājās NAHL 1. divīzijas spēle, kurā "Valmieras HK" uzņēma "Cetras" komandu no Rīgas. Viesu sastāvā šajā spēlē laukumā izgāja Latvijas eksčempions un kādreizējais virslīgas čempionāta rezultatīvākais spēlētājs Aigars Razgals.

"Valmieras HK" sezonu iesākuši ar vienu uzvaru, vienu neizšķirtu un vienu zaudējumu. Ar katru spēli Valmieras komandas spēle kļuvusi skatāmāka, jo spēlētāji ir labāk saspēlējušies.

Spēli veiksmīgāk iesāka "Cetras" spēlētāji, kuri trešdaļas sestajā minūtē izvirzījās vadībā. Mājinieki centās atspēlēties, tomēr vienā no pretuzbrukumiem "Cetras" vienībai izdevās gūt otros vārtus. Otrajā trešdaļā mājinieki, skatītāju atbalstīti, metās atspēlēties, izveidojot virkni bīstamus uzbrukumus. Trešdaļas ceturtajā minūtē, pēc lieliskas Sanda Miltoviča piespēles, Edgaram Ivanovam izdevās gūt vārtus, panākot 1:2. Turpinājumā spēlē gaita ritēja ļoti līdzīgi. Vienā no uzbrukumiem Ivanovam izdevās otro reizi nonākt labā metiena pozīcijā. Savu izdevību viņš garām nepalaida un ar precīzu metienu panāca izlīdzinājumu 2:2. Līdzsvars uz rezultāta tablo gan saglabājās vien piecas minūtes, kad viesu labā ar vārtu guvumu izcēlās viens no "Cetras" līderiem Aivars Gaters, tādējādi panākot 3:2 savas komandas labā. Trešajā trešdaļā valmierieši centās darīt visu, lai atspēlētos. Vienā no spēles epizodēm laukumā izcēlās kautiņš starp Valmieras komandas vārtsargu un vienu no pretinieku hokejistiem. Pēdējās minūtes pagāja ļoti spraigā cīņā, tomēr viesiem izdevās nosargāt uzvaru pār "Valmieras HK". Spēle noslēdzās ar rezultātu 2:3.

Savu nākamo spēli NAHL čempionātā "Valmieras HK" aizvadīs 6. novembrī, kad izbraukumā tiksies ar "Lavīnas" vienību, kas šajā sezonā vēl uzvaru nav izcīnījusi.

Labākie spēlētāji

"Valmieras HK" labā abus bārtus guva Edgars Ivanovs, bet uzvarētāju labā ar vieniem vārtiem un vienu rezultatīvu piespēli izcēlās Jānis Zants.

NAHL 1. divīzijas turnīra tabula

VietaKomandaSUNZP
1.Monarch44008
2.Sports Lukss42115
3.Karāts42115
4.Cetra32014
5.Valmieras HK41123
6.Rīgas Satiksme31022
7.Sano-Baltics31022
8.Marels Būve20111