VČH 1/.2. līgas nedēļas nogales spēlēs uzvar favorīti

08.10.2012

2012-10-08-xxx-1349696821.jpg Nedēļas nogalē VOC ledus hallē tika aizvadītas vairākas Vidzemes čempionāta hokejā 1/ 2. līgas spēles, kurās pārliecinošas uzvaras svinēja "Seda", "Inflekss", "Smiltene 09" un "Pečori". Tikmēr, "Siguldas" hokejisti otro reizi šosezon nonāca līdz pēcspēles metieniem, kuros pārspēja "Smiltenes vanagus".

 

"Inflekss" -"XXL"

Šajā spēlē tikās Valmieras spēcīgākā komanda "Inflekss" un no Vidzemes apkārtnes spēlētājiem veidotā "XXL" vienība. Pirmajā trešdaļā pārsvars laukumā piederēja "Inflekss" hokejistiem. Perioda otrajā pusē "XXL" komanda īsā laikā nopelnīja divus noraidījumus. Šo iespēju "Inflekss" garām nepalaida un, spēlējot piecatā pret trijiem pretinieku spēlētājiem, Ringolds Arnītis, pēc Ivo Kalniņa piespēles panāca 1:0. Spēles otrajā trešdaļā, lai arī "XXL" komanda centās izveidot labas uzbrukuma iespējas, tomēr Jāņa Laura sargātos vārtus viņiem tā arī neizdevās iekarot. Tikmēr, "Infleksam" pretinieku vārtsargu Mārtiņu Onskuli izdevās sarūgtināt trīs reizes. Ar precīziem metieniem izcēlās Dāvis Zunde, Lauris Dancis, bet otros vārtus izdevās gūt komandas kapteinim Ringoldam Arnītim. Trešajā periodā cīņas gaita nemainījās. "Inflekss" guva vēl trīs vārtus un izcīnīja pārliecinošu uzvaru visā spēlē ar rezultātu 7:0.

Labākie spēlētāji

Uzvarētāju labā pa diviem vārtiem un vienai rezultatīvai piespēlei guva Ringolds Arnītis un Lauris Žagariņš. Tikmēr, ar trīs rezultatīvām piespēlēm izcēlās Raitis Brakšs, bet vārtos visus "XXL" metienus atvairīja Jānis Lauris.

Spēles protokols:

Inflekss -XXL: 7:0 (1:0, 3:0, 3:0)

"Seda" -"Skorpions"

Cīņā starp pagājušās sezonas čempioniem "Sedu" un Smiltenes komandu "Skorpions" spēles liktenis lielā mērā jau tika izšķirts pirmajā trešdaļā, kad sedēniešiem izdevās gūt piecus vārtus. Ar diviem precīziem metieniem izcēlās Enguss Bulmeistars un Edgars Ivanovs, bet vienreiz precīzi meta Aivars Anis. Otrajā trešdaļā "Skorpionam" izdevās savaldīt "Sedu", neļaujot viņiem savos vārtos raidīt vēl kādu ripu. Vairākas reizes komandu glāba vārtsargs Jānis Leitis. Tikmēr, uzbrukumā smilteniešiem izvērsties neļāva "Sedas" prasmīgie aizsargi. Trešajā trešdaļā Leiša sargātajos "Skorpiona" vārtos gan ielidoja vēl trīs ripas. Divreiz precīzi meta Renārs Bušs, bet ar vienu vārtu guvumu izcēlās arī Jānis Kļava. Spēle noslēdzās ar graujošu rezultātu 8:0.

Labākie spēlētāji

Uzvarētāju labā divi vārti un viena rezultatīva piespēle Edgara Ivanova un Renāra Buša kontā. Tikmēr vārtos Gints Rudzītis tika galā ar visiem pretinieku izdarītajiem metieniem.

Spēles statistika

Seda -Skorpions: 8:0 (5:0, 0:0, 3:0)

"Pečori" -"Smiltene 09"

Sezonas pirmo spēli Vidzemes čempionātā aizvadīja Krievijas komanda "Pečori", kas tikās ar spēcīgo HK "Smiltene 09" vienību. Līdz pat pirmā perioda vidum nevienai no komandām neizdevās atklāt spēles rezultātu, tomēr tad, pēc Mikusa Ozola rezultatīvas piespēles, vārtus guva smilteniešu uzbrucējs Aivars Berkolds. Nepilnu minūti vēlāk "Smiltene 09" hokejistiem, pēc Artūra Kerša precīzā metiena, izdevās savu pārsvaru dubultot. Arī otrajā periodā "Pečoriem" pirmos vārtus sezonā vēl neizdevās gūt, tikmēr, "Smiltene 09" Krievijas hokejistus sodīja ar diviem precīziem metieniem. Abus vārtu guva Mikus Ozols. Trešā perioda sākumā Toms Pavasaris jau panāca 5:0. Tiesa, nedaudz vēlāk, Oļegam Puzanovam izdevās gūt goda vārtus "Pečoru" komandai. Atlikušajā spēlēs laikā smilteniešiem izdevās gūt vēl divus vārtus -otro reizi precīzs bija Berkolds, bet soda metienu realizēja Jānis Lauris juniors. Spēle noslēdzās ar "Smiltene 09" uzvaru 7:1.

Labākie spēlētāji

Uzvarētāju labā divi vārti un viena rezultatīva piespēle Mikusa Ozola un Aivara Berkolda rēķinā, bet "Pečoru" rindās vienīgos vārtus guva Oļegs Puzanovs.

Spēles statistika

HK Smiltene 09 -Pečori: 7:1 (2:0, 2:0, 3:1)

"Pečori" -"VEC SLO"

Krievijas komanda "Pečori" svētdienas rītā laukumā mērojās spēkiem ar pērnās sezonas 2. līgas čempioniem "VEC SLO" hokejistiem. "Pečori" pēc smagā zaudējuma Smiltenes hokejistiem bija apņēmības pilni realibitēties, un tas viņiem izdevās. Jau trešdaļas otrajā minūtē Oļegs Puzanovs atklāja spēles rezultātu, bet četras minūtes vēlāk krievu hokejistiem izdevās rezultātu dubultot. Otrajā trešdaļā "VEC SLO" spēlētāji centās atgūties, tomēr tas neizdevās un viņu sargātajos vārtos ielidoja vēl divas ripas. Trešajā trešdaļā Andrejs Zubarevs panāca jau 5:0, bet punktu spēlei pielika Andrejs Fedetovs. "VEC SLO" piedzīvoja zaudējumu visā spēlē ar 0:6.

Labākie spēlētāji

Uzvarētāju labā divus vārtus guva Andrejs Zubarevs, bet vārtsargs Vadims Muzovs tika galā ar visiem pretinieku izdarītajiem metieniem.

Spēles protokols:

Pečori -VEC SLO: 6:0 (2:0, 2:0, 2:0)

"Sigulda" -"Smiltenes vanagi"

Svētdienas vakara spēlē līgas debitanti "Sigulda" tikās ar pērnās sezonas piektās vietas ieguvējiem "Smiltenes vanagiem". Siguldieši pirmajā spēlē pēcspēles metienos pārspēja "Vijciemu", bet "vanagiem" šī bija pirmā spēle jaunajā sezonā. Spēle iesākās visai asā cīņā. Abas komandas nopelnīja virkni noraidījumus. Spēlējot lielajā vairākumā, "Siguldai" izdevās izvirzīties vadībā. Ar vārtu guvumu izcēlās Sandis Sprincis. Otrajā periodā vārti netika gūti, tomēr "Smiltenes vanagu" rindās lielo 20 minūšu noraidījumu nopelnīja Jānis Cīrulis. Trešās trešdaļas vidū "vanagiem", pēc Jura Nīmanta gūtajiem vārtiem izdevās panākt izlīdzinājumu. Tomēr, nepilnu minūti vēlāk, spēlējot vairākumā, Paulam Krūmiņam izdevās, ar precīzu metienu pārspēt Jāni Cīruli junioru, atjaunot savai komandai vadību. "Vanagi" nepadevās un turpināja uzbrukt. Tas nesa augļus. Pamatlaika izskaņā Dāvids Jakovičs, pēc partneru piespēlēm, nonāca labās metiena pozīcijās un ar precīzu metienu panāca izlīdzinājumu 2:2. Ar šādu rezultātu arī noslēdzās spēles pamatlaiks. Pēcspēles metienos izšķirošo bullīti realizēja siguldietis Edvīns Skrastiņš, tādējādi nodrošinot savai komandai otro uzvaru pēcspēles metienos ar rezultātu 3:2.

Labākie spēlētāji

Uzvarētāju labā pa vieniem vārtiem guva Sandis Sprincis un Pauls Krūmiņš, bet izšķirošo bullīti realizēja Edvīns Skrastiņš. Tikmēr, "Smiltenes vanagu" rindās ar precīziem metieniem izcēlās Juris Nīmants un Dāvids Jakovičs.

Spēles statistika

Sigulda -Smiltenes vanagi: 3:2 p.m (1:0, 0:0, 1:2, 1:0)