"Sigulda" VČH debitē ar uzvaru, panākums arī "Smiltenei 09"

02.10.2012

2012-10-01_2012_09_28_img_6282.jpg Vidzemes čempionātā hokejā 1./2. līgas kvalifikācijas turnīrā debijas spēlē "Sigulda" pēcspēles metienos ar rezultātu 4:3 pārspēja "Vijciemu". Tikmēr, HK "Smiltene 09" viegli ar rezultātu 4:0 apspēlēja "XXL" komandu.

 

"Sigulda" -"Vijciems"

Vidzemes čempionātā hokejā pirmo gadu startē "Siguldas" komanda. Pirmajā spēlē siguldieši mērojās spēkiem ar pērnās sezonas ceturto spēcīgāko 1. līgas komandu "Vijciemu".

1. Periods

Spēli veiksmīgāk iesāka vijciemieši. Jau pēc nospēlētām 62 sekundēm Andrim Jaunbērziņam izdevās atklāt spēles rezultātu. Nepilnas divas minūtes vēlāk, pēc Didža Ozoliņa piespēles lieliskā metiena pozīcijā nonāca Klāvs Bošs, kurš daudz nedomādams raidīja otro ripu "Siguldas" vārtos. Siguldieši, neskatoties uz nepatīkamo rezultātu neapjuka, bet turpināja cīnīties, par ko arī tika atalgoti. Nedaudz vairāk kā minūti pēc ielaistajiem vārtiem, Aigaram Krūmiņam izdevās ar precīzu metienu pārsteigt vijciemiešu vārtsargu Jāni Lauri, tādējādi panākot 1:2. Trešdaļas otrajā pusē laukumā bija manāmi nelieli asumi starp abu komandu spēlētājiem, tomēr tienesī tos laicīgi pamanīja un novērsa. 28 sekundes pirms pārtraukuma, spēlējot četratā pret četriem, "Siguldas" uzbrucējam, Sandim Sprincim izdevās panākt izlīdzinājumu 2:2.

2. Periods

Spēles otrajā periodā laukumā risinājās aktīva cīņa, tomēr abas komandas bieži pievīla tehniskais izpildījums piespēlēs, kas nebija gan precīzas sekmīgam uzbrukuma turpinājumam. Trešdaļas laikā komandas kopā nopelnīja 12 soda minūtes, tomēr neviens no vairākumiem vārtu guvumos netika pārvērsts. Pirms trešā perioda rezultāts uz tablo joprojām 2:2.

3. Periods

Trešais periods iesākās visai rupjā spēlē, jo abas komandas nopelnīja vairākus noraidījumus par pārlieku asu spēli. Periodā sestajā minūtē pirmo reizi vadībā izvirzījās "Sigulda". Ar otro precīzo metienu izcēlās Sprincis. "Vijciema" hokejisti ar šādu pavērsienu nebija mierā un metās atspēlēties. Nedaudz vairāk kā divas minūtes pirms pamatlaika beigām Didzim Ozoliņam izdevās ieraidīt ripu "Siguldas" vārtos, panākot 3:3. Pamatlaikā vārti vairs netika gūti un uzvarētājs bija jānoskaidro pēcspēles metienos.

Pēcspēles metieni

Pēcspēles metieni abām komandām iesākās ar neveiksmīgiem izgājieniem. Vārti netika gūti arī otrajā un trešajā metienu sērijā. Tomēr ar ceturto piegājienu "Siguldas" hokejistam Mārim Klignim izdevās pārspēt Jāni Lauri, bet "Vijciema" hokejistu metiens bija nesekmīgs, kā rezultātā siguldieši izcīnīja uzvaru spēlē ar rezultātu 4:3.

Labākie spēlētāji

Uzvarētāju labā divus vārtus guva Sandis Sprincis, bet "Vijciema" sastāvā ar vieniem vārtiem un vienu rezultatīvu piespēli izcēlās Didzis Ozoliņš.

Spēles protokols

Sigulda -Vijciems: 4:3 p.m (2:2, 0:0, 1:1, 1:0)

HK "Smiltene 09" -"XXL"

Savas pirmās spēles jaunajā sezonā nedēļas nogalē aizvadīja arī pērnās sezonas 1. līgas trešās vietas ieguvēji "Smiltene 09" un jaunizveidotā "XXL" komanda (pērn šīs komandas kodols veidoja "Tex color" vienības sastāvu).

1. Periods

Spēles pirmajā trešdaļā pārsvars laukumā piederēja smilteniešiem, tomēr līdz precīzam metienam viņiem neizdevās tikt. Tikmēr "XXL" vienība centās atbildēt ar pretuzbrukumiem, kurus gan samērā ātri neitralizēja smilteniešu aizsargi. Tikai dažas reizes spēlē jāiesaistās bija arī Smiltenes vārtsargam Ivo Veitam. Pirmajās 15 spēles minūtēs rezultāts tā arī netika atklāts.

2. Periods

Spēles rezultāts tika atklāts vien otrā perioda vidū, kad ar precīzu metienu izcēlās Toms Pavasaris, vadībā izvirzot "Smilteni 09". Tikai 27 sekundes vēlāk smilteniešiem, pēc Uģa Melbārža precīzā metiena izdevās rezultātu dubultot. "XXL" komanda centās atbildēt ar pretuzbrukumiem, kas gan rezultātu nedeva. Tikmēr, trešdaļas izskaņā savus otros vārtus spēlē izdevās gūt Tomam Pavasarim, kurš tādējādi panāca jau 3:0 savas komandas labā.

3. Periods

Trešā perioda ievadā ik pa brīdim "XXL" ielauzās smilteniešu aizsardzības zonā, tomēr viņu uzbrukumi allaž apstājās pie pretinieku aizsargiem, kas neļāva izvērsties un nonākt vārtu gūšanas iespējās. Trešdaļas sestajā minūtē divu minūšu noraidījumu nopelnīja "XXL" aizsargs Māris Latiks. Spēlējot vairākumā, "Smiltene 09" vienībai izdevās gūt arī ceturtos vārtus. Ar precīzu metienu izcēlās augumā raženais aizsargs Einārs Ozols. Pēdējās minūtēs rezultāts vairs nemainījās, kā rezultātā HK "Smiltene 09" izcīnīja uzvaru visā spēlē ar rezultātu 4:0.

Labākie spēlētāji

Uzvarētāju labā divus vārtus guva Toms Pavasaris, bet pa reizei ar precīziem metieniem izcēlās Einārs Ozols un Uģis Melbārdis.

Spēles protokols:

HK Smiltene 09 -XXL: 4:0 (0:0, 3:0, 1:0)