• home
  • JAUNUMI
  • PAR MUMS
  • ČEMPIONĀTI
  • ARHĪVS

Vidzemes čempionāts hokejā.

19.08.2020

2017-03-22_veterani.jpg

Vidzemes čempionāts hokejā.

Kopš 2005. gada Vidzemes čempionāts hokejā apvieno amatieru hokeja komandas no Vidzemes reģiona. Komandas savā starpā cīnas, lai iegūtu čempionu titulu vairākās līgās. Vizdemes Olimpiskais centrs ir galvenā un vienīgā Vidzemes čempionāta halle, kurā katru nedēļu risinās apmēram 12 hokeja spēles.
Pirmajā sezonā turnīrā piedalījās 15 komandas divās līgās, savukārt, šobrīd turnīrā jau ir izveidotas četras līgas - 1. līga, 2. līga, 3. līga un veterānu (45+) līga, kurās kopā ir 21 komanda. Turnīrā ir piedalījušās arī komandas no Igaunijas (Tartu) un Krievijas (Pečori).
Katru gadu labākie tiek noskaidroti vairākās līgās un katru gadu notiek arī tradicionālā Vidzemes Olimpiskā centra kausa izcīņa. Čempionātā ir pieteikti apmēram 600 spēlētāji, kuri katru nedēļu savā starpā cīnās par punktiem regulārajā sezonā, un pēc tam - izslēgšanas spēlēs noskaidro pašu spēcīgāko komandu. Regulārajā sezonā ir apmēram 20 spēļu, un izslēgšanas spēlēs piedalās četras komandas, kuras spēlē līdz divām uzvarām. Tālāk notiek rotācija - pirmās līgas zaudētāji, jeb pēdējās vietas komanda, nonāk otrajā līgā, savukārt, otrās līgas uzvarētāji nākamsezon spēlēs pirmajā līgā (tas pats ir ar otro un trešo līgu). Katru sezonu komanda drīkst pieteikt trīs jaunus spēlētājus, kas spēlē citās līgās, lai pastiprinātu savu sastāvu.
Patlaban, komanda ar visvairāk izcīnītajiem tituliem pirmajā līgā ir “SEDA” pirmajā līgā (ar pieciem čempiona tituliem), “Biko - logi”, “Sigulda”, “VEC - SLO”, Tartu "Kajakas-2” otrajā līgā (ar diviem čempionu tituliem), “Cēsis” trešajā līgā (ar trīs čempiona tituliem) un “VEC - SLO” veterānu jeb 45+ līgā (ar trīs čempiona tituliem). Pirms sezonas katru gadu risinās VOC kauss, kurā komandas savā starpā cīnās par kausu un lēnām gatavojas sezonai, kura sākas septembrī.
Vidzemes čempionātā hokejā piedalās komandas gan no Gulbenes, gan Alūksnes, kuras šobrīd atrodas vistālāk no Valmieras. Tāpat arī čempionātā piedalās spēlētāji no Rīgas, kuri veic 100 km garu ceļu, lai savus spēkus pierādītu uz Vidzemes olimpiskā centra ledus. Arī šogad Vidzemes čempionātā hokejā startēs četras līgas, kurās var piedalīties ikviens sportists no visas Latvijas, piesakot savu komandu, vai pievienojoties citai.

Galvenie mērķi un uzdevumi:
● Hokeja un veselīga dzīvesveida popularizēšana Vidzemē;
● Amatieru hokejistu meistarības pilnveidošana;
● Sacensību uzvarētāju komandu un čempionāta labāko spēlētāju noskaidrošana un apbalvošana;
● Jaunu kontaktu iegūšana;
● Hokeja un fizisko prasmju uzlabošana un pilnveidošana.
Ja vēlies pieteikties turnīram, vai pieteikt tajā savu komandu sazinies ar mums Facebook lapā, vai pa telefona numuru 29111097

 

 

.