• home
  • JAUNUMI
  • PAR MUMS
  • ČEMPIONĀTI
  • ARHĪVS

VČH 2018./2019.gada sezonas 3.līgas čempioni - SK Pārgaujas hokejisti.

11.04.2019

Ar pārliecinošu uzvaru VČH 3. līgas čempiontitulu izcīna SK „Pārgauja”
Trešdien Vidzemes Olimpiskajā centrā norisinājās izšķirošā finālspēle, kurā tika noskaidroti Vidzemes Čempionāta hokejā (VČH) 3. līgas uzvarētāji. Ar pārliecinošu rezultātu – 6:1 – uzvaras laurus plūca SK „Pārgauja” hokejisti, liekot HK „Gulbene/SCO” samierināties ar godpilno otro vietu.
Jau spēles pirmajā periodā Pārgaujas hokejisti guva divus bezatbildes vārtus, kam vēlāk sekoja vēl trīs. Lai arī noslēdzošā perioda piektajā minūtē gulbeniešiem vienus vārtus izdevās atspēlēt, spēles gaitu lauzt neizdevās, mačam noslēdzoties par labu „Pārgaujas” komandai.
3. līgas čempionu komandas rindās ar rezultativitātes punktiem uzvaras mačā izcēlās deviņi komandas spēlētāji, īpaši izceļot Toma Vītoliņa (2+1), Edmunda Eizentāla (1+1) un Jāņa Maļinovska (0+2) sniegumus, kā arī vārtos stāvošo Oskaru Paltiņu, kurš atvairīja 16 pretinieku komandas metienus.
Pēc finālspēles komentāru sniedza SK „Pārgauja” komandas pārstāvis Jānis Lauga, kurš sezonu kopumā vērtē atzinīgi: „Iesākām kā jauna komanda, neviens nedomāja, ka „Pārgauja” uzvarēs, bet mēs saspringām, aizvadījām lielisku finālu un nospēlējām visi kā viens, kas arī ļāva mums izcīnīt titulu.”
Jautāts par emocijām pēc zelta medaļu iegūšanas, Lauga ir tiešs, sakot, ka emocijas ir dalītas – no vienas puses, protams, ir liels prieks, ka izdevies sekmīgi pārstāvēt novadu, taču no otras puses tuvojas lielāka atbildība, jo nākamā sezona būs jāuzsāk jau 2. līgā, kur spēles līmenis ir augstāks.
„Izšķirošajā spēlē komanda nospēlēja labi, bijām daudz spēlētāju, kā arī sakrita goli. Protams, bija satraukums, bet jau pirms spēles redzēju, ka komandai ir vēlme uzvarēt un degsme, kas noteikti palīdzēja uz laukuma,” par izšķirošo spēli stāsta Lauga.
Lai arī 3. līgas čempioni ir noskaidroti, cīņas vēl nav galā – jau nedēļas nogalē (13. aprīlī) Vidzemes Olimpiskajā centrā gaidāmas pirmās cīņas izslēgšanas spēlēs VČH 1. līgas komandām, kā arī spēle par 3. līgas trešo vietu. Ar spēļu grafikiem iepazīsties mūsu mājaslapā – www.vochokejs.lv!

 

.