"Smiltenes vanagi" sensacionāli atņem punktu "Sedai"

29.01.2012

2012-01-29_van.jpg Sestdien tika aizvadītas trīs spēles Vidzemes atklātajā hokeja čempionātā 1. līgā, kurās HK "Smiltene 09" ar rezultātu 5:2 pārspēja "Skorpionu", "Seda" sensacionāli tikai pēcspēles metienos ar 3:2 spēja uzveikt sīksto "Smiltenes vanagu" vienību, bet "Inflekss" ar 7:1 sagrāva „Cēsis”

 

Sestdien Vidzemes Olimpiskā centra ledus halli pilnībā bijis pārņēmušas Vidzemes atklātā hokeja čempionāta spēles. 1. līgā tika aizvadītas trīs cīņas, no kurām pirmo starp "Smiltene 09" un "Skorpions" komandām bija iespēja vērot vidotiešraidē mūsu mājas lapā. Pilns spēles video pieejams šeit .

HK "Smiltene 09" -"Skorpions"

Pirmajā spēlē sestdien laukumā spēkiem mērojās divas Smiltenes novada komandas „Skorpions" un „Smiltene 09”. Par spēles favorītem noteikti bija jāuzskata "Smiltene 09", kas pāsreiz atrodas turnīra tabulas ceturtajā vietā. Tikmēr "Skorpions" šobrīd ieņem astoto pozīciju.

1. Periods

Spēli veiksmīgāk iesāka "Skorpions" hokejisti, kas jau pēc nospēlētajām divām minūtēm, spēja atklāt rezultātu. Ar precīzu metienu Gintu Suksi pārspēt izdevās "Skorpiona" vienības kapteinim Jānim Bormanim. "Smiltene 09" komandai bija vajadzīgas trīs minūtes, lai atspēlētos. Pēc rezultatīvām Mikusa Ozola un Ralfa Laura piespēlēm, izlīdzinājumu ar precīzu metienu panāca Aivars Berkolds. Trešdaļas turpinājumā vairāk uzbruka "Smiltene 09", tomēr "skorpioni" atbildēja ar vairākiem bīstamiem pretuzbrukumiem, kuros savu meistarību nācās demonstrēt arī Suksim. Perioda otrajā pusē veiksmīgu Mikusa Ozola piespēli izmantot spēja Jānis Lauris seniors, kurš ar precīzu metienu pārspēja Jāni Leiti, izvirzot "Smiltene 09" vadībā ar 2:1.

2. Periods

Otrā perioda vidū, spēlējot vairākumā, lielisku individuālo meistarību nodemonstrēja "Skorpions" rezultatīvākais spēlētājs Jānis Liepiņš, kurš veiksmīgi atspēlēja ripu Aināram Zoltneram, kurš savukārt izpildīja precīzu metienu un panāca izlīdzinājumu. Trešadaļas izskaņā "Smiltene 09" gan spēja atkal atgūt vadību. Veiksmīgi uzsāktu Jāņa Laura juniora uzbrukumu ar precīzu metienu noslēdza Jānis Rudzītis.

3. Periods

Trešā perioda sākumā "Skorpions" hokejisti centās atspēlēties, tomēr notika pretējais. Vienā no uzbrukumiem Jānis Sokolovs ar spēcīgu metienu no zilās līnijas panāca 4:2. Turpinājumā laukumā risinājās interesanta cīņa, pārmaiņus uzbrūkot abām komandām. Neilgi pirms pamatlaika beigām, spēlējot mazākumā, "Smiltene 09" uzbrucējs Uģis Melbārdis veiksmīgi ieslidojas pretinieku zonā un apspēlējot gan "skorpionu" aizsargus, gan beigās arī vārtsargu, panāca 5:2.

Labākie spēlētāji

Uzvarētāju labā vieni vārti un viena rezultatīva piespēle Jāņa Laura seniora un Uģa Melbārža kontā. Tikmēr "Skorpions" labā ar precīziem metieniem izcēlās Ainārs Zoltners un Jānis Bormanis.

Spēles protokols.
Smiltene 09 -Skorpions: 5:2 (2:1, 1:1, 2:0)

"Seda" -"Smiltenes vanagi"

Otrajā 1. līgas spēlē laukumā spēkiem mērojās turnīra neapšaubāmie favorīti "Sedas" hokejistiem, kuriem pretim stājās "Smiltenes vanagi", kas šobrīd atrodas tabulas septītajā vietā. Abu komandu iepriekšējās tikšanās reizēs "Smiltenes vanagi" cieta pamatīgas sakāves pret sedēniešiem, kas neļāva lolot lielas cerības par to, ka spēle varētu būt sīva. Jāpiebilst, ka "vanagi" jau gandrīz nedēļu Smiltenē aktīvi trenējas uz dabīgā āra laukuma.

1. Periods

Jau spēles pirmajā minūtē Mārtiņš Suksis neatļauti klupināja vienu no "Sedas" hokejistiem, kā rezultātā "vanagi" bija spiesti spēlēt mazākumā. Lai arī sedēnieši spēja nostāties pretinieku aizsardzības zonā, tomēr līdz veiksmīgam metienam netika. Perioda vidū gan pieredzējušais aizsargs Aivars Anis, pēc Kārļa Bulmeistera un Mareka Cepeļeva piespēlēm, spēja ar precīzu metienu pārspēt Gintu Suksi un izvirzīt "Sedu" vadībā. Perioda izskaņā liels teritoriālais un ripas kontroles pārsvars piederēja "Sedai", tomēr veiksmīgi spēlēja smilteniešu aizsargi un vārtsargs Suksis. Vienā no epizodēm Suksis nopelnīja savai komandai divu minūšu noraidījumu par pretinieka klupināšanu, tomēr arī šo vairākumu čempionāta līderi vārtu guvumā pārvērst nespēja. Pēc pirmajām 20 spēles minūtēm rezultāts 1:0.

2. Periods

Perioda sākumā vairākumā bija iespēja spēlēt "vanagiem", kas viena spēlētāja pārsvaru vārtu guvumā nespēja pārvērst. Perioda vidū smilteniešiem padevās veiksmīgs pretuzbrukums. Jura Nīmanta precīzu piespēli veiksmīgi uztvēra Dāvids Jakovičs, kurš ar spēcīgu un precīzu metienu pārspēja Jāni Leiti un negaidīti panāca neizšķirtu. Divas minūtes vēlāk čempionāta rezultatīvākais spēlētājs Kristaps Bīnerts, pēc Aivara Aņa un Kārļa Bulmeistera piespēlēm, otro reizi spēlē izvirzīja vadībā "Sedas" hokejistus. Šie gan nebija pēdējie vārti trešdaļā. Nepilnas divas minūtes pirms perioda beigām Kristaps Leitis, pēc Ilgvara Plētiena rezultatīvas piespēles, ar precīzu metienu atkal panāca neizšķirtu "vanagiem" un atjaunoja intrigu spēlē, liekot sedēniešiem domāt par to, kā atkal atgūt vadību. Pēc diviem periodiem rezultāts 2:2

3. Periods

Spēles trešajā trešdaļā "Seda" centās darīt visu, lai panāktu neizšķirtu. Līderu lomu centās uzņemties komandas meistarīgākie hokejisti -Kristaps Bīnerts, Kārlis Bulmeisters un Aivars Anis, tomēr arī viņiem neizdevās uzlauzt "vanagu" saskaņoto darbību aizsardzībā un teicamo Ginta Sukša spēli vārtos. Perioda vidū Juris Nīmants atstāja smilteniešu mazākumā, tomēr arī šoreiz "Seda" nespēja trešo reizi izvirzīties vadībā. Viņiem nepalīdzēja arī 30 sekunžu pārtraukums. "Vanagi" veiksmīgi prata spēli novest līdz pēcspēles metieniem un sagādāt līdz šim lielāko pārsteigumu šajā Vidzemes atklātā hokeja čempionāta sezonā.

Pēcspēles metieni

Pēcspēles metienus ar precīzu metienu iesāka Anis, izvirzot sedēniešus vadībā. Turpinājumumā abu komandu spēlētāji četros nākamajos metienos bija neprecīzi. Izšķirošo bullītii izpildīja "vanagu" bīstamākais uzbrucējs Dāvids Jakovičs. Lai turpinātu cīņu par uzvaru Jakovičam bija jābūt precīzam, tomēr veiksmīgi vārtos nospēlēja Leitis, kā rezultātā "Seda" uzvarēja visā spēlē ar rezultātu 3:2. Tomēr jāuzteic arī "vanagi", kas spēja atņemt punktu čempionāta favorītiem.

Labākie spēlētāji

Uzvarētāju labā divi vārti un viena rezultatīva piespēle aizsarga Aivara Aņa kontā. Tikmēr "Smiltenes vanagiem" pa vieniem vārtiem guva Dāvids Jakovičs un Kristaps Leitis. īpaši jāuzteic arī Gints Suksis, kurš vairākkārt glāba "vanagus" no drošu vārtu zaudējuma.

Spēles protokols:
Seda -Smiltenes vanagi: 3:2 (1:0, 1:2, 0:0, 1:0)

"Inflekss" -"Cēsis"

Dienas pēdējā spēlē Valmieras komanda "Inflekss" mērojās spēkiem ar "Cēsu" komandu. Par neapšaubāmajiem spēles favorītiem jāuzskata valmierieši, kas turnīra tabulā ieņem otro vietu, kamēr cēsinieki atrodas sestajā vietā.

1. periods

Spēles ievadā vairāk ripu kontrolēja "Inflekss" komanda, tomēr rezultātu viņiem neizdevās atklāt līdz trešdaļas vidum, kad Gintu Rudzīti ar precīzu metienu pārspēt izdevās Matīsam Kļaviņam. Šajā vārtu guvumā rezultatīva piespēle Kalvim Vērzemniekam. Divas minūtes vēlāk Reinis Clmdiņš spēja rezultātu dubultot, panākot jau 2:0 "Inflekss" labā.

2. Periods

Spēles otrās trešdaļas sākumā "Cēsīm" izdevās vienus vārtus atgūt. Ar precīzu metienu Jāni Lauri pārspēt izdevās Marekam Meļņikam. Tiesa, uzreiz pēc tam, "Inflekss" komanda īsā laikā guva trīs bezatbildes vārtus. Divreiz precīzs bija Lauris Žagariņš, bet ar vienu vārtu guvumu izcēlās Sandis Miltovičš. Cēsinieki, lai arī centās, tomēr nespēja samazināt rezultāta starpību. Pēc divām trešdaļām "Inflekss" atradās vadībā jau ar 5:1.

3. Periods

Jau perioda 32. sekundē "Infleksam" izdevās gūt sestos vārtus. Lielisku individuālo meistarību nodemonstrēja Ringolds Arnītis, kuram rezultatīvu piespēli izdarīja Toms Mencis. Desmit minūtes vēlāk cēsinieki pārkāpa noteikumus, pēc kā spēles tiesnesis nozīmēja soda metienu. To veiksmīgi realizēja Arnītis, panākdams 7:1 "Inflekss" labā. Ar šādu rezultātu arī spēle noslēdzās, kā rezultātā Valmieras spēcīgākā komanda nostiprinājās turnīra tabulas otrajā vietā, bet "Cēsis" joprojām saglabā sesto vietu. Tiesa, tikai par vienu punktu no viņiem atpaliek "Smiltenes vanagi".

Labākie spēlētāji

Uzvarētāju labā divi vārti un viena rezultatīva piespēle Laurim Žagariņam. Divi vārtu guvumi arī Ringoldam Arnītim. Tikmēr "Cēsu" labā vienīgais precīzais raidījums Mareka Meļņika rēķinā.

Spēles protokols:
Inflekss -Cēsis7:1 (2:0, 3:1, 2:0)