Kam pusfinālā tiks "Inflekss"?

23.01.2012

2012-01-23_vijciems_smiltene.jpg Vidzemes atklātajā hokeja čempionātā 1.līgā pilnā sparā rit trešā apļa spēles. Šobrīd čempionāta vadība pārliecinoši atrodas "Sedas" hokejisti, aiz sevis atstājot "Infleksa" un "Vijciema" komandas. Tuvojoties izslēgšanas spēlēm aktuālas jautājums ir par to, kurai komandai pusfinālā nāksies spēlēt pret "Sedu", bet kurai pretiniekos stāsies "Inflekss" vienība

 

Pašreizējā situācija turnīra tabulā

Vidzemes atklātajā hokeja čempionātā1. līgā šogad sezonu uzsāka astoņas komandas, bet iepriekšējā nedēļā par izstāšanos no turnīra paziņoja Krievijas komanda "Pečori", kas līdz šim atradās turnīra tabulas piektajā vietā.

Šobrīd čempionāta vadībā pārliecinoši atrodas "Sedas" komanda, kas 16 spēlēs izcīnījusi 15 uzvaras. Vienīgo zaudējumu sedēnieši piedzīvoja pret tuvākajiem sekotājiem Valmieras komandu "Inflekss". Valmierieši 15 spēlēs izcīnījuši 13 uzvaras. Abas neveiksmes piedzīvotas pirmā apļa spēlēs pret "Sedas" un "Smiltene 09" komandām. "Sedas" un "Inflekss" komandas no tuvākajiem sekotājiem ir atrāvušies tik tālu, ka nav šaubu, ka regulāro turnīru abas komandas noslēgs pirmajās divās pozīcijās.

Trešo vietu šobrīd čempionātā ieņem "Vijciems", kas tikai par punktu apsteidz "Smiltene 09" vienību. Piektajā vietā vēl atrodas "Pečori", bet savu punktu krājumu krievu komanda nepapildinās, jo no sacensībām izstājusies. Sīva cīņa notiek arī turnīra tabulas lejasgalā, kur par nepalikšanu pēdējā vietā cīnās trīs komandas -"Cēsis", "Smiltenes vanagi" un "Skorpions" (Smiltene). Šobrīd cēsinieku kontā ir 14, "Smiltenes vanagu" 12 , bet "Skorpiona" 11 punkti.

Vidzemes atklātais hokeja čempionāts, 1. līga

VKomandaSUUpZZpP
1.Seda161500146
2.Inflekss151122037
3.Vijciems15816026
4.Smiltene 0917808125
5.Pečori14509015
6.Cēsis164111014
7.Smiltenes vanagi154011012
8.Skorpions163011211

Intriga

Galvenā intriga ir par komandām, kas abām līdervienībām stāsies pretim pusfinālā. Kā zināms pusfinālā tiekas pirmās un ceturtās vietas ieguvējas, kā arī otrās un trešās pozīcija īpašnieki. Šobrīd trešajā pozīcijā diezgan negaidīti atrodas "Vijciema" komanda. Vijciemieši Vidzemes atklātajā hokeja čempionātā startē jau no tā pirms sākumiem. Komandas kodolu veido vietējie Valkas novada Vijciema pagasta sportisti. Tāpat liels palīgs komandai ir vārtsargs Jānis Lauris, kura pamat komanda šajā sezonā gan ir "Inflekss", kas nozīmētu, ka ja vijcimiešiem nāktos pusfinālā spēlēt pret "Infleksu", tad viņiem vārtos būtu jāliek Oskars Indruškēvičš, kurš komandas vārtus jau ir sargājis vairākās šīs sezonas spēlēs.

Vijciemieši šogad labāk spēlējuši pret "Sedas" komandu, piekāpjoties turnīra līderiem ar 4:5 un 4:6, tikmēr pret "Infleksu" piedzīvoti zaudējumi 0:6 un 3:8. Šāda atšķirība, visticamāk, izskaidrojama ar to, ka spēlēs pret "Infleksu" komandai nākas iztikt bez Jāņa Laura palīdzības, kura loma komandā ir milzīga. Pēc aizvadītajām spēlēm liekas, ka "Vijciemam" pusfinālā izdevīgāks pretinieks būtu tieši "Seda".

Ceturtajā vietā šobrīd atrodas "Smiltene 09". Pērnās sezonas vicečempioniem šī sezona līdz šim nav izdevusies kā iecerēts, jo komanda piedzīvojusi vairākus negaidītus zaudējumus pret "Smiltenes vanagu", "Skorpiona" un "Cēsu" komandām. Tā pat divās no trijām tikšanās reizēm smiltenieši atzinuši "Vijciema pārākumu un turnīra tabulā no vijciemiešiem atpaliek par vienu punktu. Zemāk par ceturto pozīciju gan "Smiltene 09" komandai būs grūti nokrist, jo no čempionāta izstājušies "Pečori", bet nākamie tuvākie sekotāji "Cēsu" hokejisti atpaliek par 11 punktiem. Tomēr atsķirībā no "Vijciema", Smiltenes komanda šajā sezonā ir spējusi kaut vienā spēlē pārspēt kādu no līdervienībām. Pirmā apļa spēlē ar rezultātu 4:2 tika pārspēts "Inflekss".

HK "Smiltene 09" komandai pusfinālā (ja tā tur iekļūs), spriežot pēc līdz šim aizvadītajām spēlēm neapšaubāmi izdevīgāk būtu spēlēt pret "Infleksu", ko ir izdevies uzvarēt. Arī otrā apļa spēlē valmierieši pie panākuma tika vienīgi pēcspēles metienos.

"Vijciemam" vēl regulārajā sezonā nāksies tikties pa vienai reizei ar abām līdervienībām, bet "Smiltene 09" hokejistiem vēl gaidāma spēle pret "Inflekss". Aktuāls jautājums paliek par pusfināla pāriem, kā arī sava intriga ir arī starp turnīra tabulas lejasgala komandām, jo neviena no komandām negribēs čempionātu noslēgt pēdējā vietā.