"Vijciems" paceļas uz trešo vietu

19.01.2012

2012-01-19_hk_quot_smiltene_09_quot_par_6.jpg Vidzemes atklātajā hokeja čempionātā otrdien un trešdien tika aizvadītas vairākas spēles 1. un 2. līgas turnīros. 1. līgā "Vijciems" saspringtā spēlē pārspēja HK "Smiltene 09" ar rezultātu 3:2, apsteidzot smilteniešus turnīra tabulā. Tikmēr 2. līgā pie graujošām uzvarām tika līderi "VEC SLO" un "SCO Centrs"

 

VOC ledus hallē otrdien un trešdien tika aizvadītas trīs cīņas Vidzemes atklātajā hokeja čempionātā 1. un 2. līgā. 1. līgā laukumā spēkiem mērojās "Smiltene 09" un "Vijciema" komandas, kas turnīra tabulā ieņem attiecīgi trešo un ceturto pozīciju. Tikmēr 2. līgas turnīrā līderi "VEC SLO" sacentās ar "Ledus vilkiem", bet "SCO Centrs" eksaminēja "Stingera" hokejistus.

"Vijciems" -"Smiltene 09"

"Vijciema" un "Smiltene 09" komandas šajā sezonā jau tikušās divas reizes. Pirmā apļa cīņā vijciemieši pārspēja pērnās sezonas vicečempionus ar rezultātu 4:2, bet otrajā cīņā "Smiltene 09" revanšējās, uzvarot spēli ar 7:2. Abām komandām otrdienas vakara spēlē palīdzēt varēja to līderi -Uģis Melbārdis un Ingars Čakārnis.

1. periods

Jau spēles sākumā abas komandas nopelnīja pa divu minūšu noraidījumiem, tomēr tos izmantot neviena no vienībām nespēja. Trešdaļas piektajā minūtē Oskars Grigulis izdarīja veiksmīgu piespēli Zintim Vilkam, kurš ar precīzu metienu atklāja spēles rezultātu, vadībā izvirzot "Vijciemu". Drīz vien abas komandas nopelnīja vēl pa vienam noraidījumam, tomēr arī šoreiz, vairākumi netika realizēti. Trešdaļas otrajā pusē, izturējuši skaitlisko mazākumu, smilteniešiem uzreiz izdevās panākt izlīdzinājumu. Jāni Lauri pārspēt izdevās Aigaram Berkoldam. Turpinājumā "Smiltene 09" komandai bija labas iespējas izvirzīties vadībā, tomēr veiksmīgā Jāņa Laura spēle vārtos, viņiem neļāva to paveikt.

2. periods

2. trešdaļas sākumā "Vijciema" komandas spēlētājs Sandis Tomsons saņēma divu minūšu noraidījumu. Tomēr vijciemiešiem mazākums izrādījās ļoti veiksmīgs. Pēc Ulda Danča un Māra Šaicāna rezultatīvām piespēlēm Gintu Suksi pārspēt izdevās Oskaram Grigulim. Tomēr dažas sekundes pēc gūtajiem vārtiem, joprojām esot mazākumā, "Vijciema" komandas vārtos ielidoja otrā ripa. Ar precīzu metienu neizšķirtu panākt izdevās Mikusam Ozolam. Turpinājumā spēles gaita kļuva asāka un rupjāka. Abas komandas nopelnīja kopā 20 soda minūtes. Trešdaļas izskaņā "Smiltene 09" komandas līderis Uģis Melbārdis pēc saņemtā 2 minūšu noraidījuma, turpināja diskutēt ar spēles tiesnešiem un saņēma 10 minūšu disciplinārsodu. Tomēr ne "Vijciemam", ne "Smiltene 09" komandai kādu no saviem vairākumiem neizdevās pārvērst vārtu guvumā.

3. trešdaļa

Trešās trešdaļas sākums, turpinājums otrā perioda gaita, un jau trešajā minūtē kārtējo noraidījumu nopelnīja "Smiltene 09" komanda. Vēl vairāk, vijciemiešiem 45 sekundes bija iespēja spēlēt piecatā pret trijiem Smiltenes hokejistiem, tomēr lielais vairākums netika realizēts. Kas neizdevās vairākumā, izdevās vienādos sastāvos. Piecas minūtes pirms pamatlaika beigām Didzis Ozoliņš trešo reizi vadībā izvirzīja "Vijciemu" . Pēdējās pamatlaika minūtēs "Smiltene 09" darīja visu, lai panāktu neizšķirtu, tomēr veiksmīga aizsardzība un teicama vārtsarga spēle neļāva viņiem to paveikt. "Vijciems" izcīnīja otro uzvaru savstarpējās spēlē un pakāpās uz trešo vietu turnīra tabulā, pozīciju zemāk nobīdot HK "Smiltene 09".

Labākie spēlētāji

Uzvarētāju labā Oskars Grigulis guva vienus vārtus un izdarīja vienu rezultatīvu piepsēli. Tāpat vārtos lieliski darbojās Jānis Lauris, vairākkārt glābjot savu koamndu no vārtu zaudējumā. "Smiltene 09" komandas rindā pa vieniem vārtiem Aivara Bergolda un Mikusa Ozola kontā.

Spēles protokols:

Vijciems -Smiltene 09: 3:2 (1:1, 1:1, 1:0)

"SCO Centrs" -"Stingers"

2. līgas pirmajā spēlē trešdienas vakarā laukumā tikās "SCO Centra" un "Stingera" komandas. Spēles pirmā trešdaļa parādīja, ka "Stingeram" šajā spēlē būs grūti izrādīt pienācīgu konkurenci "SCO Centra" hokejistiem, kuri, lai arī pirmajā trešdaļā guva tikai vienus vārtus, tomēr pārliecinoši dominēja laukumā, pretiniekiem nedodot iespējas izveidot bīstamus uzbrukumus. Otrajā periodā " SCO Centrs" savu pārākumu apliecināja arī uz rezultāta tablo, gūstot piecus vārtus, uz kuriem "Stingers" atbildēja ar vienu precīzu metienu. Pēc divām trešdaļām rezultāts 6:1.

Trešajā trešdaļā "SCO Centram" izdevās gūt vēl sešus bezatbildes vārtus, kā rezultātā tika izcīnīta graujoša uzvara visā spēlē ar galarezultātu 12:1. Uzvarētāju labā trīs vārti un viena rezultatīva piespēle Dainim Ozoliņam.

Spēles protokols:
SCO Centrs -Stingers: 12:1 (1:0, 5:1, 6:0)

"VEC SLO" -"Ledus vilki"

Vēlajā 2. līgas spēlē laukumā tikās turnīra līderi "VEC SLO" un pēdējā vietā esošie "Ledus vilku" hokejisti. "Energoceltni" jau no pirmajā trešdaļā guva trīs bezatbildes vārtus, bruģējot ceļu uz pārliecinošu uzvaru. Ar diviem vārtu guvumiem pirmajā periodā izcēlās Didzis Roķis.

Otrajā trešdaļā "vilku" vārtos ielidoja piecas ripas, uz ko viņi atbildēja ar vienu vārtu guvumu. Ar diviem precīziem metieniem izcēlās viens no "VEC SLO" līderiem Roberts Virsis. Pēc divām trešdaļām rezultāts jau 7:1. Trešajā periodā "hat -trick" sasniegt izdevās Didzim Roķim, bet ar vienu precīzu metienu izcēlās Toms Vītoliņš un Raimonds Ģēģeris. Spēle noslēdzās ar "VEC SLO" pārliecinošu uzvaru 10:1.

Uzvarētāju labā lielisku spēli aizvadīja Roberts Virsis, kurš guva divus vārtu un izdarīja trīs rezultatīvas piespēles, bet Didzim Roķim trīs gūti vārti . "Ledus vilku" labā vienīgos vārtus guva Normunds Dubults.

Spēles protokols:
VEC SLO -Ledus Vilki: 10:1 (3:0, 4:1, 3:0)