"Pečori" pārliecinoši apspēlē "vanagus"

08.01.2012

2012-01-08_pecori.jpg Svētdien, 8. decembrī, VOC ledus hallē tika aizvadītas kārtējās spēles Vidzemes atklātajā hokeja čempionātā. 1. līgas turnīrā Krievijas komanda "Pečori" ar rezultātu 5:1 pārspēja "Smiltenes vanagus", bet 2. līgā pašreizējie līderi "VEC -SLO" ar tādu pašu rezultātu apspēlēja "SCO Centru".

 

Vidzemes atklātajā hokeja čempionātā svētdien tika aizvadītas spēles 1. un 2. līgas turnīros. Pirmajā līgā "Smiltenes vanagi" , kas šobrīd ieņem pēdējo astoto vietu tikās ar piektajā pozīcijā esošo krievu komandu "Pečori". "Vanagiem" šajā spēlē palīdzēt nevarēja divi no komandas līderiem -Andis Rozītis un Dāvids Jakovičs.

"Pečori" -"Smiltenes vanagi"

1.trešdaļa

Spēles pirmā trešdaļa iesākās interesantā cīņā. Kad pirmajā trešdaļā bija nospēlētas nedaudz vairāk kā sešam minūtes noraidījumu par turēšanu ar nūju nopelnīja smilteniešu spēlētājs Mārtiņš Leitis. Jau 19 sekundes vēlāk Krievijas komandai izdevās atklāt rezultātu. Vairākumu, pēc Jevgēņija Krestinkova piespēles realizēja Dmitrijs Sīns. Trešdaļas turpināju Mārtiņš Leitis otro reizi atstāja savu komandu mazākumā uz divām minūtēm. Arī šoreiz Leitis noraidīto soliņu atstāja ātrāk kā vajadzētu, jo Jevgēņijam Krestinkovam otro reizi izdevās pārspēt Gintu Suksi. Trīs minūtes vēlāk iespēju spēlēt vairākumā nopelnīja "vanagi", kas savu iespēju garām nepalaida. Pēc iemetiena "pečoru" aizsadzības zonā, Einārs Seisums ripu ievadīja vēl tālāk zonā. Pie tās pirmais bija Kristaps Leitis, kurš ripu adresēja Kristapam Norkusam. Norkuss ar precīzu metienu no vārtu priekšas pārspēja Rolandu Bugaju.

2. trešdaļa

Otrā trešdaļa "vanagiem" iesākās neveiksmīgi. Vispirms noraidījumu nopelnīja Mārtiņš Suksis. Bet minūti vēlāk Krestinkovam izdevās gūt savus otros vārtus spēlē, realizējot skaitlisko vairākumu. Turpinājumā ilgāku laiku abas komandas izveidoja vairākus bīstamus uzbrukumus, tomēr savas iespējas izmantot spēja tikai "Pečori". Vispirms Andrejs Primaks, pēc veiksmīgas izspēles, panāca 4:1, bet pašā perioda izskaņā Edvards Jakoļevs piekto reizi raidīja ripu "Smiltenes vanagu" sargātajos vārtos.

2. trešdaļa

Trešās trešdaļas sākumā ar rupjību izcēlās Andrejs Smatovs, noradījumu par augsti paceltu nūju nopelnīja arī "vanagu" pieredzējušākais hokejists Einārs Seisiums. Spēlējot četri pret četri, nevienai no komandai vārtus gūt neizdevās. Spēles izskaņā, lai arī nedaudz vairāk uzbruka tehniskākie "Pečoru" hokejisti, tomēr rezultāts vairs nemainījās, kā rezultātā "Smiltenes vanagi" piedzīvoja zaudējumu visā spēlē ar rezultātu 1:5.

Uzvarētāju labā neapturams bija Jevgēņijs Krestinkos, kurš guva divus vārtus un izdarīja trīs rezultatīvas piespēles. Tikmēr vieni vārti un trīs rezultatīvas piespēles Dmitrija Silina kontā. "Vanagiem" vienīgos vārtus guva Kristaps Norkuss.

Spēles protokols:

Pečori - Smiltenes vanagi: 5:1 (2:1, 3:0, 0:0)

SCO Centrs - VEC-SLO

2. līgas turnīrā svētdien nūjas krustoja "SCO -Centrs" un "VEC -SLO" vienības. Turnīra tabulā krietni augstāk atrodas "VEC -SLO" , kas ieņem pirmo pozīciju. Tikmēr "SCO Centrs" atrodas sestajā vietā deviņu vienību konkurencē.

1. trešdaļa

Spēles sākumā, lai arī lielāks pārsvars piederēja "VEC -SLO", tomēr rezultāts ilgu laiku netika atklāts. Pēc nospēlētajām astoņām minūtēm Didzis Roķis pirmo reizi pārspēja "SCO Centra" vārtsargu Martu Kalniņu.

2. trešdaļa

Otrajā periodā "energoceltnieku" pārsvars pieauga, kas atspoguļojās arī rezultātā, jo "SCO Centra" vārtos tika raidītas trīs bezatbildes ripas. Vārtus guva Roberts Virsis, Jānis Lauga un Zigfrīds Jolkins, bet divos vārtu guvumos rezultatīvi asistēja pirmo vārtu guvējs Didzis Roķis.

3. trešdaļa

Trešās trešdaļas sākumā Atis Liepiņš spēja rezultātu starpību samazināt līdz 1:4, tomēr šie nebija beidzamie vārti spēlē, jo divas minūtes vēlāk Edgars Andiņš piekto reizi raidīja ripu Marta Kalniņa vārtos.

Uzvarētāju labā vieni vārti un divas rezultatīvas piespēles Didža Roķa rēķinā, bet "SCO Centra" labā vienīgie vārti Atim Liepiņam.

Spēles protokols:

SCO Centrs - VEC -SLO: 1:5 (0:1, 0:3, 1:1)