VAHČ uzvaras izcīna "Inflekss" un "Cēsis"

07.01.2012

2012-01-07_smiltenepecor.jpg Sestdien tika aizvadītas divas spēles Vidzemes atklātajā hokeja čempionātā pirmās līgas turnīrā. Turnīra vicelīderi "Inflekss" ar rezultātu 3:1 pārspēja Krievijas komandu "Pečori", bet "Smiltene 09" negaidīti ar 1:2 piekāpās "Cēsu" hokejistiem.

 

Vidzemes atklātajā hokeja čempionātā pirmās līgas turnīrā sākušās trešā apļa spēles. Sestdien VOC ledus hallē norisinājās divas pirmās līgas spēles.

Pirmajā no spēlēm laukumā tikās "Inflekss" un "Pečoru" komandas. Valmierieši uz spēli ieradās labā noskaņojumā, jo iepriekšējā mačā viņiem pirmo reizi izdevās pārspēt "Sedas" komandu, kurai tas bija pirmais zaudējums Vidzemes atklātajā hokeja čempionātā pēdējo divu sezonu laikā. Tikmēr Krievijas komanda "Pečori" centās darīt visu, lai uzlabotu savas pozīcijas turnīra tabulā.

Inflekss -Pečori

1. periods

Spēli veiksmīgāk iesāka "Inflekss" vienība, kas jau no pirmajām sekundēm vairāk kontrolēja ripu. Perioda vidū Valmieras komandai arī izdevās atklāt spēles rezultātu, kad pēc Ģirta Kaimiņa un Ivo Kalniņa piespēlēm vārtus guva viens no "Inflekss" komandas līderiem Raitis Brakšs. Pēc gūtajiem vārtiem joprojām aktīvāk turpināja uzbrukt valmierieši, tomēr arī "Pečoriem" izdevās atbildēt ar pāris pretuzbrukumiem, kas gan Jāņa Laura sargātajiem vārtiem lielas briesmas neradīja.

2. periods

Otrā perioda ceturtajā minūtēm "Infleksam" izdevās savu pārsvaru dubultot. Spēlējot vairākumā, vārtus guva Toms Mencis. Trešdaļas turpinājumā laukumā risinājās salīdzinoši mierīga spēle. Lai arī daudz vairāk uzbruka Valmieras komandas, tomēr vārtus gūt viņiem neizdevās.

3. periods

Trešajā periodā divus noraidījumus nopelnīja Krievijas komanda, tomēr nevienu no vairākumiem "Infleksam" vārtu guvumā pārvērst neizdevās. Spēles izskaņā Rolanda Bugaja sargātajos vārtos ripa tomēr ielidoja trešo reizi. Ar precīzu metienu izcēlās Lauris Dancis, kuram ar rezultatīvu piespēli asistēja Raitis Brakšs un Ģirts Kaimiņš. "Inflekss" komanda izcīnīja kārtējo panākumu sezonā, pārspējot "Pečorus" ar rezultātu 3:0.

Uzvarētāju labā lielisku spēli aizvadīja Raitis Brakšs, kurš guva vienus vārtus un izdarīja vienu rezultatīvu piespēli. Savukārt Ģirta Kaimiņa kontā divas rezultatīvas piespēles. Jāizceļ arī "Inlflekss" komandas vārtsargs Jānis Lauris, kurš atvairīja visus pretinieku metienus.

Protokols: "Inflekss -Pečori: 3:0 (1:0, 1:0, 1:0)

Smiltene 09" -"Cēsis"

Otrajā pirmās līgas spēlē laukumā tikās pērnās sezonas vicečempioni "Smiltene 09" un "Cēsu" hokeja komandas. Lai arī par favorītiem šajā spēlē jāuzskata smiltenieši, tomēr abu vienību iepriekšējā tikšanās reizē uzvaru izcīnīja "Cēsis".

1. periods

Spēles pirmais periods iesākās līdzīgā cīņā. Lai arī vairāk uzbruka "Smiltene 09", tomēr cēsinieki veidoja prasmīgus pretuzbrukumus. Abas komandas spēlēja vairākumā, tomēr tos izmantot nespēja.

2. periods

Otrā trešdaļa cēsiniekiem iesākās ļoti neveiksmīgi, jo jau septītajā sekundē, pēc Mikusa Ozola piespēles, vārtus izdevās gūt Jānim Rudzītim. Turpinājumā abas komandas nopelnīja vairākus noraidījumus. Smiltenieši vairākas sekundes pat paguva spēlēt piecatā pret trijiem Cēsu hokejistiem, tomēr rezultāts nemainījās.

3.periods

Ja otrais periods iesākās neveiksmīgs cēsiniekiem, tad trešās trešdaļas pirmā minūte neveiksmīga izrādījās "Smiltene 09" vienībai. Jau 47. sekundē rezultātu izlīdzināja Austris Kļaviņš. Turpinājumā laukumā risinājās asa cīņa, jo abas komandas vēlējās panākt vadību. Vienā no uzbrukumiem, pēc Guntara Ģipsiļa rezultatīvas piespēles, "Cēsu" komandu vadībā izvirzīja septiņkārtējais Pasaules motokrosa čempions blakusvāģu klasē Kristers Serģis. Pēdējā pamatlaika minūte bija ļoti spraiga. Vispirms vārtus atstāja "Smiltene 09" vārtsargs Gints Suksis. Smiltenieši darīja visu, lai panāktu izlīdzinājumu, tomēr viņiem tas neizdevās. Piecas sekundes pirms pamatlaika beigām starp abu komandu spēlētājiem izcēlās kautiņš, tomēr galarezultātu tas neietekmēja, kā rezultātā "Cēsis" izcīnīja uzvaru visās spēlē ar rezultātu 2:1.

Uzvarētāju labā pa vieniem gūtajiem vārtiem Austra Kļaviņa un Kristera Serģa rēķinā, bet "Smiltene 09" rindās ar rezultatīvu metienu izcēlās Jānis Rudzītis.

Protokols: Smiltene 09 -Cēsis 1:2 (0:0, 1:0, 0:2)