Abas Smiltenes hokeja komandas izcīna uzvaras VAČH

17.10.2011

2011-10-17_smiltene2.jpg Svētdien Vidzemes atklātā hokeja čempionāta pirmās līgas līgas turnīrā pie uzvarām tika divas Smiltenes komandas. HK "Smiltene 09" ar rezultātu 7:4 smagā spēlē pārspēja krievu komandu "Pečori", bet vakarā "Smiltenes Vanagi" uzvarēja "Cēsis" ar 4:1.

 

HK "Smiltene 09" un "Pečori"

Spēlē starp HK "Smiltene 09" un "Pečori", par favorītiem tika uzskatīti Smiltenes hokejisti.
Vārtos atkal stājās Smilteniešu pamatvārtsargs Gints Suksis. Jāpiemin, ka HK "Smiltenei 09" palīdzēt šodien nevarēja viens no komandas labākajiem vārtu guvējiem - Miks Ozols.

Jau no paša spēles sākuma lielāka iniciatīva piederēja tieši smilteniešiem, bet biežās kļūdas piespēlēs neļāva atklāt rezultātu. Visbeidzot vairākumā, spēles 9. minūtē, burzmā pie vārtiem, pēc Arta Miķelsona metiena, ripa atrada ceļu aiz sarkanās vārtu līnijas, 1:0. Jau četras minūtes vēlāk rezultātu, pēc Jāņa Laura un Eināra Ozola piespēlēm, dubultoja Artūrs Keršis, 2:0. Pie rezultāta 2:0, Smiltenieši nedomāja atslābt, un guva vēl divus bezatbildes vārtus. Vispirms Aivars Berkolds panāca jau 3:0. Pēc uzbrukuma "Pečori" komanda pamanījās atstāt vienu savu aizsargu pret trijiem smilteniešiem, par to arī viņi tika sodīti. Pēc Aivara Berkolda un Uģa Melbārda piespēles, nu jau visai pieklājīgo pārsvaru panāca HK "Smiltene 09" kapteinis Jānis Rudzītis, 4:0.

Kā izrādijās "Pečori" padoties negrasijās, vispirms vārtos kļūdijās Gints Suksis, metiens tika atvairīts, bet ripa tomēr pamanijās ielidot vārtos, 4:1. Pēc neilga laika, Smiltene palika mazākumā, to ātri izmantoja "Pečori", 4:2.
Spēle palika nervozāka, un jau atkal noraidījums HK "Smiltene 09" sastāvā, arī šoreiz vairākums tika izmantots, un rezultāts tika sadeldēts līdz minimumam, 4:3. Pēc šāda pavērsiena, HK "Smiltene 09" izmantoja iespēju, un paņēma pus minūtes pātraukumu. Uzreiz pēc pārtraukuma, otrā perioda izskaņā, efektīvs spēka paņēmiens padevās Aivaram Berkoldam.

Sākot trešo periodu, Smiltenieši atkal izpelnijās, veselus divus noraidījumus, šoreiz lielo vairākumu "Pečori" spēlētāji izmantot neprata.Trešais periods bija aizvadīts jau līdz pusei, kad rezultāts jau kļuva neizšķirts, 4:4.
Nebija pagājusi pat minūte, kad HK "Smiltene 09", pēc vētraina uzbrukuma panāca 5:4. Kā izrādijās, šis ne tuvu nebija gala iznākums, no sākuma pa vārtu stabiņu trāpija Artūrs Keršis, neilgi pēc tam rezultatīvais Uģis Melbārdis panāk jau patīkamo 6:4. Likās, ka nekas vairs nemainīsies, bet tikai 3 sekundes pirms beigām 7:4 panāca Jānis Lauris juniors.

Skatīt spēles protokolu: protokols

"Smiltenes Vanagi" un "Cēsis"

Vakara pēdējā spēlē laukumā tikās divas pirmās līgas lejasgala komandas -"Smiltenes Vanagi" un "Cēsis". Abu komandu sastāvos šajā spēlē trūka vairāki pamatsastāva spēlētāji. Smilteniešu rindās laukumā nedevās pērnās sezonas rezultatīvākais spēlētājs Dāvids Jakovičs, bet cēsiniekiem trūka pat četru pamatkodola spēlētāju. Diemžēl, vienu no viņiem laukumā neredzēsim nekad, jo vakar spēlētājs traģiski gāja bojā lidmašīnas avārijā Siguldas apkaimē. Pirms spēles abas komandas un sanākušie skatītāji ar klusuma brīdi arī godināja bojā gājušo "Cēsu" komandas hokejistu.

Spēles pirmais periods iesākās ar visai atklātu hokeju no abu komandu puses. "Vanagi" vairāk centās pārsteigt pretiniekus ar pretuzbrukumiem un presingu, nekā pieturot ripu pretinieka zonā. Jāsaka, ka tas nesa augļus. Pēc veiksmīgas Andra Rozīša piespēles labā uzbrukuma pozīcijā nokļuva "vanagu" pieredzējušākais hokejists Einārs Seisums, kurš veiksmīgi apspēlēja pretinieku vārtsargu, izvirzot savu vienību vadībā. Trešdaļas turpinājumā abas komandas izveidoja vairākus bīstamus momentus, tomēr kā vienai tā otrai vienībai vārtus gūt neizdevās. Pēc pirmā perioda 1:0 "Smiltenes Vanagu" labā.

Otrā perioda ievadā labu iespēju neizmantoja cēsinieki. Šajā epizodē savu meistarību apliecināja "vanagu" vārtsargs Gints Suksis. Minūti vēlāk, pēc veiksmīga presinga pretinieku komandas zonā, ripu pārtvēra smilteniešu jaunieguvums Dainis Sakalausks, kurš uzreiz izdarīja metienu, pēc kura ripa 2. reizi spēlē ielidoja "Cēsu" vārtos. Pie rezultāta 0:2 cēsinieki ļoti centās atspēlēties. Vairākās epizodēs "vanagus" no vārtu zaudējuma glāba Sukša meistarība. Otrā perioda beigās ripu vidus zonā pārtvēra "vanagu" uzbrucējs Juris Nīmants, kurš nodemonstrējot lielisku tehnisko meistarību, apspēlēja pretinieku aizsargus un raidīja ripu vārtos. Pēc nospēlētajām divām trešdaļām rezultāts 3:0

Trešais perioda ievadā pēc "Cēsu" komandas uzbrukuma, viens no cēsinieku spēlētājiem ar nūju centās izķeksēt ripu, ko jau bija nofiksējis Gints Suksis. Šī epizodes rezultātā laukumā starp abu komandu spēlētājiem izcēlās neliels kautiņš. Tiesneši nolēma mazākumā atstāt "vanagus". Drīz pēc tam "Cēsu" hokejisti, pēc veiksmīgas izspēles, spēja samazināt rezultāta starpību. Ar precīzu metienu izcēlās Roberts Krūmiņš. Turpinājumā cēsinieki centās darīt visu, lai lauztu spēles gaitu. Pēc viena no no viņu uzbrukumiem ripa lidoja smilteniešu vārtos, tomēr pēdējā brīdī to notvēra Gints Suksis. Kas neizdevās "Cēsīm", tas izdevās "Smiltenes Vanagiem". Vienā no pretuzbrukumiem, pēc veiksmīgām Jāņa un Gata Kandeļu piespēlēm, vienatnē pret vārtsargu izlauzās Andis Rozītis, kurš ceturto reizi lika kapitulēt pretinieku vārtsargam. Spēles beigās abas komandas apmainījās ar vairākiem uzbrukumiem, tomēr nopietnus draudus vārtsargiem tie neradīja, kā rezultātā "Smiltenes Vanagi" izcīnīja pirmo uzvaru aizvadītajās trijās spēlēs, uzvarot "Cēsis" ar 4:1.

Par spēles pirmo zvaigzni "Vanagu" rindās jāatzīst Andis Rozītis, kura rēķinā 1 vārti un 1 rezultatīva piespēle. Savukārt komandas vārtsargs Gints Suksis, atvairīja 20 no 21 pretinieku izdarītajiem metieniem.

Skatīt spēles protokolu: protokols

Pēcspēles komentārs

Kā uzreiz pēc spēles "SPORTS Smiltenei" pastāstīja "Smiltenes Vanagu" kapteinis un treneris Ilgvars Plētiens, tad pēc iepriekšējiem zaudējumiem nav bijusi pārliecība kā veiksies šodien. AIzvadītās divas spēles komanda nav rādījusi tik labu hokeju, kā tas bija pērnās sezonas izskaņā. Treneris uzslavēja arī aizsargus, kuri nepārturēja ripu savā aizsardzības zonā, bet laicīgi ievirzīja uzbrukumus. Tas šajā spēlē ļāva gūt vairākus vārtus. Kopumā Plētiens bija apmierināts ar savas komandas sniegumu.

Nākamā spēle kādai no Smiltenes novada komandām gaidāma ceturtdien, 20. oktobrī, kad "Skorpions" spēkosies ar HK "Seda". Bet divas dienas vēlāk gaidāms jau otrais Smiltenes komandu derbijs. Laukumā sacentīsies HK "Smiltene 09" un "Smiltenes Vanagi".

Informāciju sagatavoja: Toms Markss