VOC Kausa izcīņa 2017

05.09.2017

voc-kauss-2017.jpg

Līdz ar jaunās sezonas sākšanos Vidzemes Olimpiskā centra ’’Elektrum ledus hallē” 26.08 tika atklāta pirmā savstarpējā ‘’VOC KAUSS’’ izcīņas spēle starp komandām HK VILKI – HK CĒSIS (6-4). Kopumā šajā dienā tika aizvadītas trīs kausa izcīņas spēles, bet kopsummā jau ir aizvadītas 14 kausa spēles no 18 spēlēm, lai noskaidrotu šī gada “VOC KAUSS” čempionus.

 

‘’VOC KAUSS’’ turnīrā, šosezon, dalību ir pieteikušas sešas komandas – HK SEDA; HK VIJCIEMS; HK LEDUS VILKI; HK VILKI; HK CĒSIS un SK PĀRGAUJA. Turnīra, tabulas, augšgalā ar piecām aizvadītām un uzvarētām spēlēm, līdera pozīcijā ir izvirzījusies komanda HK SEDA ar iegūtiem 15 punktiem. Uz ‘’karstām pēdām’’ turnīra otrajā vietā ir izvirzījusies “HK VIJCIEMS” atstājot aiz sevis trešajā vietā “HK LEDUS VILKUS”.
Lai noskaidrotu “VOC kauss” ieguvējus , 05.09 tiks aizvadītas pirmās turnīra izslēgšanas spēles “Elektrum ledus hallē” - Vidzemes Olimpiskajā centrā. Pirmā pusfinālspēle starp 1 – 4 vietu norisināsies pulksten 20:00, kad laukumā nūjas krustos Seda un Vilki. Otra pusfinālspēle sāksies 21:35 starp Vijciema komandu un Ledus Vilku komandu.
Patīkams pārsteigums – Vilku komandas parādītais sniegums VOC kausa izcīņā un iekļūšana pusfinālā. Komanda pastiprinājusies ar gados jaunākiem spēlētājiem. Sedas komandā dominē pieredze un meistarība, kas daudzus gadus mūs priecē Vidzemes čempionātā. Ledus vilki ar Rūdolfu Krieviņu uzbrukumā ir nenoliedzams spēks VOC kausā un VČH. Vijciema komanda ar cīņassparu un raksturu katru spēli aizvada kā izšķirošo. Mēs varam būt priecīgi par jaunizveidotās komandas SK Pārgauja dalību kausā un VČH sezonas garumā. Jaunās komandas spēlētāji ir gatavi cīņām ledus laukumā. Cēsu komanda katras sezonas sākumā lēnām uzņem apgriezienus, lai finišā pacīnītos par medaļām.

Apskatot turnīra statstiku ir iezīmējušies līderi, kā Rūdolfs Krieviņš (HK LEDUS VILKI) ar 12 gūtiem vārtiem vai Marks Cepeļevs (HK SEDA) ar 10 rezultatīvi atdotām piespēlēm, bet visnotaļ par rezultatīvāko punktu vācēju, šobrīd sevi ir pierādījis Aivars Anis (HK SEDA) ar 15 rezultativitātes punktiem. Skatoties no vārtu vīru skatpunkta līdera pozīcijas ir izvirzijies Gints Rudzītis (HK SEDA), bet par šī brīža absolūto “Ķeru cik varu!” vārtsargu ar 117 atvairitām ripām ir Edgars Elstiņš (HK Ledus Vilki).
Kopumā aizvadītās turnīra spēles ir bijušas spriedzes un notikumu pilnas, kur piedzīvotas graujošas uzvaras ar rezultātiem 10:0 vai arī intrigas un meistarības paraugstundas, kur spēles iznākums ir vien 3:1.