Aizritējušas VČH pirmās finālspēles

29.03.2017

2017-03-29_2015_10_01_img_6171.jpg Vidzemes čempionāts hokejā iegājis noslēguma fāzē, kad ir noskaidrotas komandas, kas cīnīsies par godalgotajām vietām. VČH 1. līgā trešdien, 29. martā, fināla pirmajā spēlē Inflekss spēkiem mērosies ar Woltec, 2. līgā pirmajā finālspēlē uzvaru izcīnīja Biko logi, savukārt, veterānu līgas pirmajā finālspēlē fiksēts neizšķirts.

 

FINĀLS: Inflekss - Woltec

Kvalifikācijas turnīrā un regulārajā sezonā abās spēlēs uzvaru laurus plūca Inflekss hokejisti, attiecīgi 4:3 un 6:4, taču kā zināms, izslēgšanas spēles nevar salīdzināt ar to hokeju, ko komandas rāda regulārās sezonas spēlēs. Inflekss finālā iekļuva pārspējot Gulbenes komandu. Pēc visai spraigas pirmās pusfinālspēles, kurā Inflekss izrādījās pārāki ar rezultātu 7:5, otrajā spēlē, sekoja pārliecinoša uzvara ar rezultātu 12:1. Woltec komandai ceļā uz finālu pretī stājās HK Skorpions. Diemžēl, šajā pusfināla sērijā intriga izpalika, jo abās spēlēs izcīnītas vairāk nekā pārliecinošas uzvaras – 14:4; 9:1.

Par 3./4. vietu VČH 1. līgā cīnīsies HK Skorpions un Gulbene, kuri regulāro sezonu noslēdza attiecīgi 5. un 6. vietā, sezonā savstarpējajās spēlēs uzvaras dalot uz pusēm.

 

FINĀLS: Biko logi – Cēsis 4:2 (2:2 0:0 2:0)

Otrdien, 28. martā, tika aizvadīta pirmā fināla spēle VČH 2. līgā. Spraigā cīņā uzvarēja Biko logi, kuri izšķirošo pārsvaru panāca tikai mača beigās. Spēles sākums veiksmīgāks padevās Cēsu hokejistiem, kuriem pirmajās minūtēs bija iespēja spēlēt vairākumā ar divu vīru pārsvaru, taču ripa ceļu Biko logu vārtos neatrada, tieši pretēji – izturot lielo mazākumu, Biko logi neilgi pēc tam atklāja spēles rezultātu, kad precīzs metiens spēles 6. minūtē padevās Andrim Jefimovam, savukārt, rezultatīvas piespēles Rolandam Lucavam un Aleksejam Jakovļevam.  Bija jāpaiet tikai 49 sekundēm, lai spēles rezultātā atkal būtu līdzsvars. Ar rezultatīvu metienu izcēlās Arnolds Tauriņš, kuram piespēlēja Sandis Vitte un Gunārs Mednis. Tuvojoties pirmā perioda noslēgumam, pēc Aigara Ceriņa piespēles Biko logus otro reizi vadībā izvirzīja Aleksejs Jakovļevs, taču arī šoreiz nebija ilgi jāgaida, lai Cēsu komanda atspēlētu pārsvaru – pēc 56 sekundēm 2:2 panāca Tālis Šelengovs, uzstādot arī pirmā perioda beigu rezultātu.  Pēc rezultatīva pirmā perioda sekoja bezvārtu 2. periods un uzvarētāja noskaidrošana atlikta uz izšķirošo, trešo, periodu. Spēles 36. minūtē noraidījumu par sitienu pretiniekam ar nūju nopelnīja Cēsu komandas spēlētājs Andris Siksnis. Biko logu komanda prata izmantot viena vīra pārsvaru un trešo reizi šajā spēlē izvirzījās vadībā – nekļūdīgi meta Lotārs Zariņš. Neilgi pēc šiem notikumiem vēl vienu noraidījumu savai komandai nopelnīja A. Siksnis, šoreiz bīstami nospēlējot ar augsti paceltu nūju. Lai arī mazākums tika izturēts, tomēr neilgi pēc tam Biko logi pamanījās gūt ceturtos vārtus izceļoties Ģirtam Bērziņam – 4:2! Pacīnīties par neizšķirtu Cēsu komandai liedza disciplīna, jo spēles izskaņā nopelnīti vēl divi noraidījumi, taču spēle nevienādos sastāvos rezultātu ne vienai, ne otrai komandai nemainīja.

A. Jakovļevs savā komandā izcēlās ar trim (1+2) punktiem, savukārt, Cēsu komandā rezultatīvākais spēlētājs S. Vitte ar 2 (0+2) punktiem.

Vārtsargi: M. Žukovskis – O. Paltiņš
Metieni: 33:17
Soda minūtes: 4:12

SPĒLE PAR 3. VIETU: Stingers – Smiltene 09 4:6 (3:0 1:2 0:4)

Pēc spēles par pirmo vietu, tika izspēlēta arī spēle par trešo vietu. Smiltene 09 komandai nācās iztikt bez sava kapteiņa Jāņa Laura jr., kurš pēdējā pusfināla spēlē sākumā rupji nospēlēja vārtu tuvumā, bet pēc tam izvicināja dūres ar Cēsu komandas hokejistu nopelnot 5+20min noraidījumu līdz spēles beigām, kas automātiski pārvērtās vienas spēles diskvalifikācijā. Tas savā ziņā varēja nospēlēt par labu Stingers hokejistiem, jo tika izjaukts ierastais smilteniešu virknējums. Spēles pirmais periods to tiešām apliecināja, jo pēc precīziem Grāveļa, Plauča un Rambola metieniem, pirmo periodu Stingers noslēdza atrodoties pārliecinošā vadībā – 3:0! Otrajā periodā Stingers turpināja iesākto un perioda vidū pēc Arvīda Martinsona vārtu guvuma panāca jau nepieklājīgo 4:0. Uzreiz pēc tam reaģēja Smiltene 09 komanda, pieprasot pusminūtes pārtraukumu. Acīmredzot tas savā veidā sapurināja komandu, jo neilgi pēc tam smilteniešu rindās izcēlās Kristaps Lauris atklājot savas komandas vārtu kontu. Līdz perioda beigām Smiltene 09 pamanījās atspēlēt vēl vienus vārtus, kad pēc Kristapa Krūmiņa piespēles izcēlās aizsargs Einārs Ozols, taču Stingers joprojām rezultātā atradās pietiekami drošā vadībā ar 4:2. Ja spēles pirmais periods bija nosaucams par Stingers komandas periodu, tad trešais periods noteikti bija smilteniešu. Iesākumā spēles 38. minūtē Keršis rezultāta starpību samazināja līdz minimumam, bet divarpus minūtes pirms noslēdzošās trešdaļas beigām sekoja fantastiska smilteniešu atspēlēšanās – pusotras minūtes laikā gūti trīs vārti. Atspēlēšanos sāka Kristaps Krūmiņš izlīdzinot spēles rezultātu, pēc 40 sekundēm savus otros vārtus spēlē guva E. Ozols, bet spēles gala rezultātu 6:4 uzstādīja Krūmiņš, pieplusojot savā kontā vēl vienus vārtus.

Smiltene 09 rindās rezultatīvākais spēlētājs ar 4 (2+2) punktiem bija Kristaps Krūmiņš, bet Stingers komandā Salvis Rambols ar 2 (1+1) punktiem.

Vārtsargi: R. Zavadskis  – O. Indruškevičs
Metieni: 16:35
Soda minūtes: 6:6

 

  

FINĀLS: Raunas Bruģakmens – S! – Seda 5:5 (2:1 1:3 2:1)

Regulārā turnīra uzvarētāja Raunas Bruģakmens - S!, kas sezonā piedzīvoja tikai 2 zaudējumus, izslēgšanas spēles sāka no pusfināla kārtas, kurā tikās ar Woltec hokejistiem. Pēc neizšķirta pirmajā pusfinālspēlē viss izšķīrās otrajā spēlē, kurā Rauna pierādīja savu varējumu apspēlējot pretinieku ar 5:1. Tikmēr Seda ceturtdaļfinālā divu spēļu summā ar 12:3 uzvarēja cēsiniekus un pusfinālā pārvarēja regulārās sezonas otro vietu ieguvušo Tartu Dynamo barjeru – 7:4!

Finālspēli labāk iesāka Raunas Bruģakmens – S! komanda, kura pirmā izvirzījās vadībā pēc precīza Aigara Krūmiņa metiena no vārtu priekšas komandām spēlējot vienādos, taču nepilnos stastāvos. Woltec pamanījās rezultātu izlīdzināt, taču vārtu guvums netika ieskaitīts, jo pēc rikošeta ripai trāpot Raunas komandas aizsargam galvas rajonā, spēle nekavējoties tika apstādināta un ripa ielidoja vārtu tīklā pēc svilpes. Spēles 12. minūtē pēc solo gājiena rezultātu dubultoja Raivo Skudrulis. Līdz perioda beigām Seda vienus vārtus atguva, izceļoties Albertam Bubišam. Pirmais periods noslēdzās ar Raunas minimālu pārsvaru. Pēc veiksmīgām epizodēm otrajā trešdaļā Sedas hokejisti pamanījās rezultātu izlīdzināt, bet vēlāk arī izvirzīties vadībā un pat dubultot pārsvaru, kad viens pēc otra izcēlās Ruļovs, Bubišs un Cepeļevs, un nu jau Raunas Bruģakmens – S! Komandai bija jāsāk domāt par atspēlēšanos. Trešdaļas noslēgumā veiksmīgi nospēlēja Sandis Sprincis, kurš izcēlās pēc Kligina un Jansona piespēlēm. Spēles noslēdzošo periodu abas komandas uzsāka apņēmīgi, Raunai pēc vēlajiem otrā perioda vārtiem varēja būt emocionālais pacēlums, un jau pirmajā minūtē Māris Vikmanis atgriež spēlē līdzsvaru – 4:4! Spēles turpinājumā komandas apmainījās ar vārtu guvumiem, Raunas hokejistiem izceļoties mazākumā, kad komanda tika sodīta par skaitliskā sastāva pārkāpumu. Spēles 44. minūtē 2 minūšu noraidījumu saņēma Raunas Bruģakmens – S! komandas vārtsargs Onskulis, pēc kā uzreiz Sedas komanda paņēma 30 sekunžu pārtraukumu, lai apspriestu, kā tiks izspēlēts vairākums. Diemžēl tas panākumus nedeva un pirmā finālspēle noslēdzās ar rezultātu 5:5.

Raunas komandā trīs spēlētāji izcēlās ar diviem punktiem – Sprincim un Kliginam pa 1+1, kamēr J. Bērtiņam 0+2. Turpretim Sedas komandā trim spēlētājiem pa 3 punktiem – Bubišam 2+1, bet Cepeļevam un Meļņikovam 1+2.

Vārtsargi: M. Onskulis – G. Suksis
Metieni: 20:21
Soda minūtes: 8:14