“Stingers” sagādā lielāko pārsteigumu 2.līgā, “JM Grupa” Alūksne ar pirmo piegājienu “PLAY - OFF”

22.03.2017

2017-03-22_playoff.jpg "Vidzemes čempionātā hokejā" 2.līgā turpinās pārsteigumiem bagātā sezona, tādēļ šajā rakstā atskatīsimies uz aizvadītajām izslēgšanas cīņām.

 

”JM Grupa” Alūksne pirmajā piegājienā “Play - off”

2016/2017. gada sezonā “Vidzemes čempionāts hokejā” paplašināja savu ģeogrāfisko spektru, jo čempionātam pievienojās “JM Grupa” Alūksne. Interesanti ir tas, ka komanda bāzējās Alūksnes pilsētā, kura atrodas aptuveni 115 kilometrus no Valmieras, taču komandas spēlētāji pievienojušies dažādām Latvijas pusēm. Kā piemēru var minēt madoniešus, kuri entuziasma vadīti mēro aptuveni tikpat lielu attālumu, lai varētu pievienoties komandai. Sezonas sākums “JM Grupa” Alūksne komandai izvērtās diez gan smags, jo “Vidzemes čempionāta hokejā” kvalifikācijas turnīrā tika piedzīvoti zaudējumi pat ar divciparu skaitli, tomēr tas nemazināja spēlētāju motivāciju godam cīnīties savā atklāšanas sezonā.

Pēc kvalifikācijas turnīra komanda nonāca “Vidzemes čempionāta hokejā” 2. līgā, kurā arī sākās īstās cīņās par iespējamo dalību izslēgšanas spēlēs. 2. līgas regulārajā turnīrā komandas startēja ar jaunām speciāli izveidotām formām. “JM Grupa” Alūksne 2. līgas regulārajā turnīrā spēja gūt 11 punktus apsteidzot “Ledus Vilki 2” par deviņiem punktiem un atpaliekot no “Stingers” par trijiem punktiem. Tas nozīmēja to, ka savā debijas sezonā alūksnieši pelnīti iespraucās labāko astotniekā un nodrošināja dalību izslēgšanas spēlēs. Vērts pieminēt, ka labākais spēlētājs “JM Grupa” Alūksne bija Arvis Briediņš, kurš piedalījās sešās 2. līgas regulārā turnīra spēlēs, gūstot 6 vārtus.

Izslēgšanas spēļu pirmajā kārtā tikās ar “Biko - Logi” komandu, kuri regulārajā turnīrā ar 42 punktiem 24 spēlēs ieņēma pirmo vietu. “Biko – Logi ” izcīnīja pārliecinošas uzvaras ar rezultātu 9:2 un 6:3, tomēr vērts pieminēt alūksniešu progresēšanu sezonas laikā.

“Stingers” izslēdz “Ledus Vilki”

2016/2017. gada sezonas lielāko pārsteigumu sagādāja “Stingers” komanda, kas pirmajā izslēgšanas spēļu kārtā pieveica “Ledus Vilki” komandu. “Ledus Vilki” godam cīnījās sezonas gaitā. Kvalifikācijas turnīrā “Ledus Vilki” tikai par četriem punktiem atpaliekot no “Smiltenes vanagi” komandas. 2. līgas regulārajā turnīrā 24 spēlēs, izcīnīja 39 punktus, kas komandu ierindoja otrajā pozīcijā.

Izslēgšanas turnīra 1. kārtā “Ledus Vilki” tikās ar “Stingers” komandu, kas pēdējo divus sezonu laikā piesaistīja jau “Vidzemes čempionāta hokejā ” spēlējošo vārtsargu Raivi Zavadski, kurš ar savu pārliecinošo sniegumu spēja motivēt komandu cīnīties par 2. līgas titulu. Pirmajā izslēgšanas cīņā “Stingers” pēcspēles metienos uzvarēja ar rezultātu 3:2. Otrajā komandu duelī “Stingers” turpināja iesākto spēli uzvarot ar rezultātu 2:1, izslēdzot “Ledus Vilki” no turpmākās cīņas par 2. līgas titulu.

Salīdzinot ar iepriekšējo sezonu “Ledus Vilki” komandā izjuka viens no labākajiem saspēles pāriem, jo izslēgšanas spēlēs nepiedalījās Rūdolfs Krieviņš #27, kurš pagājušajā sezonā bija viens no komandas "kodola" pēlētājiem. Vērts pieminēt to, ka "Ledus Vilki" turnīrā piedalījās ar divām komandām. "Ledus Vilki 2" sezonas laikā spēja parādīt arvien atzīstamāku sniegumu, tomēr nespēja iekļūt izslēgšanas cīņu turnīrā.