"Gulbene" parāda raksturu un soļo tālāk.

19.03.2017

2017-03-19_2015_09_16_img_5674.jpg 19. martā par pēdējo ceļazīmi uz "Vidzemes čempionāta hokejā" 1. līgās psufināla cīņām spēkiem mērojās "Raunas Bruģakmens" un "Gulbene" komandas.

 

“Vidzemes Čempionāts hokejā ” 1. līga: / 3. izslēgšanas spēle / “Raunas Bruģakmens” – “Gulbene” 3:6 (2:2, 1:2, 0:2)

Pirms spēles!

1. kārtas 2. izslēgšanas spēlē “Gulbene” rādija atzīstamu sniegumu, neatstājot nekādas cerības “Raunas
Bruģakmens”, izslēgšanas spēļu sērijā panākot 1:1.

Izšķirošā cīņa!

“Raunas Bruģakmens” ar pirmo spēles minūti uzsāka aktīvu cīņu un pirmais uzbrukums uz “Gulbene” komandas vārtiem nesa augļus. Pēc Māra Kligina #33 un Jurģa Bērtiņa #14 piespēlēm rezultātu atklāja Sandis Sprincis #88. Rauna neapstājās pie iesāktā, un spēles 3. minūtē “Gulbene” spēlētājs Pēteris Melbārdis bloķēja pretinieku komandas spēlētāju, kas ļāva spēlēt skaitliskajā vairākumā. Skaitliskajā vairākumā gulbenieši pieļāva rupju kļūdu ļaujot Raivo Skudrulim #51 veikt izgājienu 1 pret 1. Dodoties uz vārtiem “Gulbene” vārtsargs Gints Suksis #35 centās glābt situāciju dodoties pretī ripai, tomēr laicīgi nespējot to izraidīt ārpus aizsardzības zonas likumsakarīgs vārtu zaudējums. “Gulbene” centās lauzt spēles gaitu, sūtot laukumā savus labākos spēkus. Bija nepieciešama mazāk kā minūte, lai Lauris Žagariņš #7 atgūtu vienus vārtus samazinot rezultātu līdz minimumam. Spēle turpinājās un bez asumiem šī spēle neizpalika. Abu komandu spēlētāji saņēma 2+2 minūšu noraidījumus par rupjību. Šajā situācijā veiksmīgāk darbojās gulbenieši, kuri pārņēma spēles iniciatīvu. Spēles 13. minūtē Lauris Žagariņš #7 guva savus otros vārtus, panākot 2:2.

Otrais periods iesākās ar “Raunas Bruģakmens” pretuzbrukumiem, kas 19. minūtē atnesa vārtu guvumu un ļāva izvirzīties vadībā ar rezultātu 3:2. Pēc Ginta Sukša #30 neveiksmīgi atsistās ripas pirmais nonāca Dāvis Mintiks #35, kurš pārliecinoši raidīja ripu tukšos vārtos. Lai kā “Raunas Bruģakmens” centās turēties pretī gulbeniešu pretuzbrukumiem, Lauris Žagariņš #7, mazāk kā piecās minūtēs guva divus bezatbildes vārtus panākot 4:3 “Gulbene” komandas labā. Vērts pieminēt, ka tie bija jau viņa 4. vārti spēlē un 4. vārti tika gūti skaitliskajā mazākumā, jo par klupināšanu savā vārtu priekšā tika noraidīts Reinis Krūmiņš #75.

Trešā perioda ievadā “Raunas Bruģakmens” spēlētājs Jurģis Bērtiņš #14 saņēma divu minūšu noraidījumu par pretinieka turēšanu ar rokās, kas tikai mazināja iespējas izlīdzināt rezultātu. Atrodoties vairākumā “Gulbene” kļūdījās savā aizsardzības zonā, kas ļāva Mārim Kliginam iziet 1 pret 1 ar vārtsargu, tomēr metiens virsū vārtsargam liedza izlīdzināt spēles rezultātu. 41. minūtē Marks Cepeļevs #11 panāca 5:3.

Spēles noslēgums izvērtās ass, jo 42. minūtē dūru cīņā iesaistījās abu komandu spēlētāji, saņemot 5 + 20 minūšu sodus, līdz spēles beigām. Noslēgumā gulbenieši guva vēl vienus vārtus panākot 6:3 un godam uzvarēja sērijā ar rezultātu 2:1