15.VČH apskats.

27.11.2019

2016-08-15_vch.jpg

VČH 4.līgās komandas ir aizvadījušas gandrīz ½ spēļu no regulārā čempionāta.
Piedāvājam nelielu ieskatu līgās un komandu spējās.Līdzar jauno nolikumu, kad komandās var iesaistīties 3 spēlētāji no citiem Latvijas amatieru čempionātiem, intriga saglabājas par vietu play off un kas ar ko spēlēs pusfinālos.Zināšanai, ka šogad līgās, kur ir 5 komandas, 5.vieta pēc regulārā čempionāta rezultātiem play off nepiedalās, kur 6 komandas 5. un 6.v.nepiedalās, tādējādi komandām liekot koncentrēties katrai spēlei.
1.līgā pirmās trīs komandas:Vijciems, Woltec un Ledus vilki ir ļoti līdzīgas spēkos un var atņemt punktus viena otrai, ko pierāda rezultāti:
Woltec – Vijciems 3:6, Woltec – Ledus vilki 3:2, Ledus vilki – Vijciems 7:1.
Ceturtajā pozīcijā šobrīd esošā komanda Biko-Logi nevienā spēlē negriež ceļu pirmam trijniekam un 14.11 spēlē pēcspēles soda metienu sērijā (PSM) ar 2:1 uzvarēja līdervienību Vijciems.Līdz regulārā čempionāta finišam solās būt astoņas interesantas kārtas.
Oktobra mēneša labākie 1.līgā:
vārtsargs – Dāvis Grīnvalds (Vijciems)
aizsargs – Aivars Gaisiņš (Biko-Logi)
uzbrucējs – Emīls Balodis (Ledus vilki)
2.līgas pirmās četras komandas: Smiltenes vanagi, Inflekss, Sigulda un HK Smiltene’09 spēku samērā līdzīgas.Viss atkarīgs no sastāva komplektācijas uz konkrēto spēli.Pagājušās sezonas fināliste Sigulda šobrīd 3.pozīcijā, bet iepriekšējās sezonas pēdējā vietas komanda Inflekss ieņem 2.pozīciju. 2018./2019.gada sezonas 1.līgas dalībniecei Smiltenes vanagi uz doto momentu divi zaudējumi pret sekotājiem Inflekss un Siguldu, kā arī pirmā pozīcija tabulā.Spēles tikpat saistošas un saspringtas kā 1.līgā. Šīs līgas jaunpienācēja SK Pārgauja ar 7 punktiem gatava cīnīties par finālčetrinieku. Novembra mēneša uzvaras pār Siguldu 2:0 un Inflekss 3:2 apliecina to. Komanda Skorpions vienmēr ciets rieksts jebkuram pretiniekam.Pagaidām minimāli zaudējumi pret Siguldu 0:2, HK Smilteni’09 2:3 un Inflekss 2:4 liek secināt, ka viss vēl iespējams.
Oktobra mēneša labākie 2.līgā:
vārtsargs – Andrejs Žukovskis (SK Pārgauja)
aizsargs – Oskars Stepans (Inflekss)
uzbrucējs – Dāvids Jakovičs (Smiltenes vanagi)
3.līgā novembra mēnesī spraigas spēles liecina, ka komandas mēģina noturēt savas pozīcijas, kā arī tikt pie pirmiem punktiem. Cēsu auto – Gulbene/SCO 1:2, Cēsu auto – Cēsis 1:3. Ceturtajā pozīcijā esošai komandai Vilki novembra mēnesī labas spēles pret līdervienībām Cēsīm 2:3 PSM un 2:3 pret Gulbeni. Pusfinālpāri 3.līgā solās noskaidroties tik regulārā čempionāta noslēgumā.
Labākie spēlētāji 3.līgā oktobra mēnesī:
vārtsargs – Inguss Verners (Cēsis)
aizsargs – Ivo Īstenais (Gulben/SCO)
uzbrucējs – Andris Vilemsons (Alūksne)
Veterānu 45+ līgā sacenšas 5 mūsu komandas un pēdējo čempionātu viesu komanda no Tartu, kura pagājušosezon finālā uzvarēja Sedas komandu. Šobrīd abas šis vienības ir līderpozīcijās. Komandas Skorpions, Inflekss, Elvi Rauna un Cēsis ir kaujnieciski noskaņotas par cīņu play off četriniekā un atlikušās spēles būs kā pēdējās. Inflekss-Skorpions 1:0, Elvi Rauna – Seda 1:2, Tartu Dinamo – Inflekss 3:2 PSM liecina par komandu gatavību katrā spēlē.
Labākie spēlētāji veterānu 45+ līgā oktobra mēnesī:
vārtsargs – Gints Suksis( Skorpions)
aizsargs – Kaspars Vanags (Cēsis)
uzbrucējs – Māris Vikmanis (Elvi Rauna)
VČH organizatori pateicās komandām par sniegumu,sadarbību un operatīvu jautājumu risināšanu.
Pateicība mūsu atbalstītājiem: Valmiermuižas alus un Hokejam.LV.

 

 

.